Hoe verloopt bijles tijdens de coronacrisis?

We beleven vandaag nieuwe tijden die door het coronavirus op een creatieve manier moeten worden overwonnen. In tijden van online vervangopdrachten is het onze plicht als organisatie om ook online oplossingen aan te bieden. Dat betekent dat u ook in deze periode op onze begeleiders kan rekenen! Zij zetten vol goede moed en enthousiasme de bijlessen gewoon online verder. 

Aan de hand van enkele makkelijke tips & tricks zijn begeleiders helemaal klaar om verder les te geven. Via online apps zoals Facebook, Skype, Zoom is het al mogelijk om makkelijk te videocallen met hun student. Studenten kunnen op die manier makkelijk vragen stellen en ook zelf hun notities laten zien aan de begeleider. Oefeningen maken ze nog altijd samen, maar het is aangeraden dat de student zijn volledige tussenstappen luidop verteld. Bij foutjes grijpt de begeleider weer in en kunnen ze herhalen waar nodig. 

Wil jij meer informatie over onze mogelijkheden? Aarzel dan niet om ons te contacteren en wij helpen jou verder met veel plezier!

Ik wil graag een begeleiding opstarten

Wat is Studant?

Studant vzw wordt bestuurd door een groep enthousiaste studenten. Ons doel is kwalitatieve en betaalbare studiebegeleiding aanbieden aan studenten uit het hoger en secundair onderwijs. We zorgen steeds voor een op maat gemaakt traject aangepast aan de noden van de student. De lessen worden gegeven door vakkundige en gedreven studenten van de universiteit of hogeschool. Door de kleine leeftijdskloof vinden de lessen plaats in een gemoedelijke sfeer waarin studenten gestimuleerd worden om al hun vragen te stellen. Zo creëren we de ideale studieomgeving waarin studenten hun talenten ten volle kunnen ontplooien.

Workshops

De voorbije jaren ontwikkelden we verschillende workshops voor o.a. Elite Athletes, Koning Boudewijnstichting (BOOST) en verschillende studentenclubs. Het doel van de workshops is om pro-actief in groep studieproblemen aan te pakken. Zo geven we hen o.a. de noodzakelijke tools om zelfstandig en efficiënt te studeren.

Recent werd er ook een workshops voor de ouders gemaakt. Het doel is om hen wegwijs te maken in de digitale leefwereld van hun zoon of dochter. Enkele vragen die hier aan bod komen zijn: Wat is de rol van de ouders in de digitale leefwereld? Hoe is het studeren doorheen de jaren verander? Welke apps bestaan er die een meerwaarde zijn in het studieproces?

Waarom kiezen voor Studant?

Kwaliteit

Studiebegeleiding in een vertrouwde sfeer, gegeven door vakkundige en gedreven begeleiders.

Flexibiliteit

Je bepaalt zelf de plaats, de duur en het tijdstip van de begeleiding met de optie om ze in te korten of te verlengen.

Betaalbaarheid

Studiebegeleiding aan een zo laag mogelijke prijs voor zoveel mogelijk studenten.

Studietips & tricks

Slagen met online bijles, ook in coronatijden?

  Geschreven door Sofie Paternoster
  23-03-2020

Slagen met online bijles, ook in coronatijden?

Het Coronavirus raast momenteel doorheen België en zet onze wereld op zijn kop. Scholen blijven dicht, streaming rukt de kop op en de vervangtaken blijven maar binnenstromen. En dan ben je opeens afhankelijk van die online wereld ... De een is er al iets bekender mee dan de ander. De ene is er ook al wat meer op voorbereid dan de andere. Ook deze uitdagingen kwamen bij Studant op de deur kloppen. Hoe moet je in die online wereld je wegwijs vinden? En hoe pakken wij dat nu aan: online bijles geven?

Lees meer

Zeven skills die je verbetert als bijlesgever

  Geschreven door Eliah Borms
  28-09-2018

Zeven skills die je verbetert als bijlesgever

Bijles geven heeft verschillende voordelen. Je verdient er een extra centje mee en het is heel flexibel. Daarnaast leer je ook nieuwe vaardigheden. Vaardigheden die je later op sollicitatiegesprek kan uitspelen en in het algemeen in je leven zeker nog goed gaat kunnen gebruiken.  

Lees meer

Hoe zorg ik voor evenwicht in mijn paasvakantie?

  Geschreven door Margot Gysbrechts
  28-03-2018

Hoe zorg ik voor evenwicht in mijn paasvakantie?

Je loopt grandioos achter met samenvatten en na de paasvakantie is het echt alles op alles zetten voor een goede examenperiode in juni. Herken je jezelf hierin en heb je moeilijkheden met plannen? Weet je niet hoe je op de beste manier die twee ‘vrije’ weken moet aanpakken? Kan je wel een richtlijn gebruiken om zo goed mogelijk voorbereid juni tegemoet te gaan?

Lees meer

12 last-minute tips om je thesis tot een goed einde te brengen

  Geschreven door Elise Vervloessem
  15-03-2018

12 last-minute tips om je thesis tot een goed einde te brengen

Studant verzamelde de beste tips and tricks van doctoraatstudenten om jouw thesis tot een goed eind te brengen. Hoe vermijd je de typische valkuilen? Waar schrijf je best? Hoe schrijf ik een excellente thesis? Dat lees je hier.   

Lees meer