Inschrijving

Je vult online het 'Start begeleiding' formulier in. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail met meer informatie.

 
 

Intakegesprek

Nadat je bent ingeschreven, heb je twee mogelijkheden: 

  • Er bestaat een mogelijkheid tot een kennismakend gesprek. Tijdens dit gesprek verzamelen onze verantwoordelijken de nodige informatie over jouw studieprobleem. Bovendien geven ze uitleg over Studant en onze werking.
  • De andere mogelijkheid is om meteen met de begeleiding te starten. Hierbij geef jij zelf de benodigde begeleidingsinformatie aan met behulp van een stappenplan.
 
 

Contact met de vakleerkracht en/of zorgcoördinator

Studeer jij in het secundair onderwijs? Dan kan er in overleg met jou en/of je ouders gekozen worden om contact op te nemen met de vakleerkracht en/of zorgcoördinator. Zo kunnen we een beter beeld vormen van de situatie, waardoor we voor betere ondersteuning kunnen zorgen.

 
 

Opmaken van de begeleidingsfiche

Kom je op gesprek? Dan zullen onze HR-verantwoordelijken de begeleidingsfiche aanmaken. Dit wordt gedaan op basis van het kennismakend gesprek en eventueel bijkomende informatie die jij of je ouders hebben aangegeven

 
 

Geschikte begeleider zoeken

Aan de hand van ons 'matching algoritme', gebaseerd op de informatie uit het intakeformulier, gaan we op zoek naar de meest geschikte begeleider voor jou. 

 
 

Eerste les

Eenmaal je een begeleider toegewezen hebt gekregen, zal deze binnen 48 uur contact opnemen om met jou een datum voor de eerste les vast te leggen. Jij ontvangt zelf ook een e-mail met de contactgegevens van je begeleider. Op die manier vergemakkelijken we het contact

 
 

Evaluatie eerste les

Na de eerste bijles vragen we jou om deze te evalueren. Zo weten we of we een goede match hebben: we zijn immers op zoek naar een begeleider die je de hulp kan geven die jij nodig hebt. Is dit niet het geval? Dan zorgen we voor een nieuwe begeleider, zodat jij de best mogelijke ondersteuning krijgt.

 
 

Factuur

De facturatie houden we zo makkelijk mogelijk. Je ontvangt maandelijks een factuur met het aantal opgenomen uren van de voorbije maand. Zo hoef je nooit op voorhand te betalen en betaal je enkel voor de uren die je werkelijk gebruikt.

 
 

Eindevaluatie

Na de laatste les vragen we zowel aan de student als aan de begeleider om een eindevaluatie in te vullen. Zo trachten we onze organisatie en werking continu te verbeteren.