Hoe verloopt bijles tijdens de coronacrisis?

We beleven vandaag nieuwe tijden die door het coronavirus op een creatieve manier moeten worden overwonnen. Helaas wil dit niet zeggen dat studenten geen moeilijkheden kunnen oplopen doorheen het schooljaar. Je staat er dit semester zeker niet alleen voor!

Gedurende dit school staan onze begeleiders uiteraard opnieuw klaar om fysiek of online bijles te geven en jou zo klaar te stomen voor een succesvol examen! Tijdens de fysieke bijlessen garanderen wij de nodige afstand en wordt er gevraagd om les te volgen met een mondmasker. Op deze manier kunnen we samen de nodige maatregelen volgen om alles veilig te laten verlopen. We bieden daarnaast ook dit schooljaar online bijlessen aan. Dit kan worden aangegeven bij het aanmaken van een begeleiding. Online bijlessen zijn mogelijk voor bv. gezinnen met risicopatiënten of bij het positief testen tijdens het semester. Je kan uiteraard ook online bijles aanvragen wanneer je in een regio woont waar niet veel begeleiders beschikbaar zijn. Op die manier kunnen we iedereen kwalitatief helpen.  

"Na het intakegesprek kreeg ik heel snel een begeleider chemie toegewezen. De klik was er meteen en mijn punten gingen tot bij het eindexamen in stijgende lijn. Dankzij Studant kan ik nu starten in de richting Biomedische Laboratoriumtechnologie."

- Rudy, 6de middelbaar Techniek Wetenschappen -

Vakbegeleiding

Je kiest voor een studierichting die jou het meest interesseert, maar helaas, soms zijn niet alle vakken even gemakkelijk. Heb jij elke keer opnieuw moeilijkheden met hetzelfde vak? Heb je nood aan extra uitleg? Begrijp jij niet hoe je aan die oefeningen moet starten? Dan staan onze begeleiders klaar om jou individuele ondersteuning aan te bieden. Je kan een vakbegeleiding aanvragen voor een heel semester of slechts voor enkele weken.

Tijdens de vakbegeleiding werken we aan een oplossing voor de lange termijn. We stomen je klaar voor je examen en trachten je basiskennis voldoende uit te breiden. Het is de bedoeling dat we jou ondersteunen en motiveren om jezelf voor 200% in te zetten. We maken gebruiken van jouw handboek, jouw cursus en de notities die je maakt tijdens de lessen. Aarzel zeker niet om extra oefeningen te vragen aan je begeleider. Hoe meer je kan oefenen, des te beter het resultaat op je examen!

Studiemethode

Het doel van de bijles studiemethode in het secundair onderwijs is om een realistisch studieschema op te stellen waarin zowel ruimte is voor studeren als voor ontspanning. Zijn jouw planningen altijd mooie utopieën, maar kan je ze maar moeilijk in realiteit omzetten? Krijg je maar geen vat op je cursussen? Weet je niet hoe je een samenvatting moet maken? Dan is een begeleiding studiemethode jouw helpende hand! 

In de bijles studiemethode kijken we vanuit verschillende invalshoeken. We analyseren eerst jouw studieproces en studieomgeving zodanig dat we verbeteringen kunnen doorvoeren aan jouw concentratie, motivatie en omgeving. Daarnaast optimaliseren we jouw studiemethode. Hoe kan je efficiënt studeren? Met welk vak begin ik best? Hoe maak ik een haalbare planning? In deze begeleiding zoeken we naar een juist evenwicht tussen studeren en ontspanning. Je krijgt ook tips en tricks mee om je studieproces vlotter te laten verlopen. 

Waar?

Thuis, online, in de buurt van de campus of op het Studant kantoor

Wanneer?

Jij kiest hoeveel lessen en wanneer ze gegeven worden

Wie?

Studenten van de universiteit en hogeschool

Prijs?

Het tarief van de begeleiding bedraagt tussen €25 en €28!

Begeleiding nodig?

  • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
  • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
  • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Zoek je hulp voor het toelatingsexamen? Klik dan hier!

Begeleiding online aanmaken

Gesprek aanvragen?

  • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
  • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
  • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Maak een afspraak

Waar heeft Studant begeleiders die jou kunnen verder helpen?