Statistiek (FSW)

Heeft de verplichte test van statistiek bij jou ook gezorgd voor een mental breakdown? Weet je nooit hoe je aan de oefeningen moet starten? Wil je weten hoe jouw grafisch rekenmachine alles veel eenvoudiger kan maken? Schrijf je dan snel in voor onze snelcursus statistiek!

We overlopen de belangrijkste begrippen, definities en theoretische inzichten. Uiteraard leggen we ook de bewijzen stap voor stap uit zodat die open vraag alvast kinderspel wordt op het examen. Aangezien het examen voornamelijk bestaat uit oefeningen, is dit ook de focus in onze lessen. Het doel is om zo veel mogelijk oefeningen te maken, representatief voor het examen.

Accountancy (FBE - SEW)

Heb jij ook zo zitten vloeken bij het maken van de verplichte opdrachten van accountancy? Is de balans en resultatenrekening nog altijd niet jouw beste vriend? Zorgen al die MAR-nummers voor nachtmerries? Dan is de snelcursus accountancy de ideale oplossing voor jou.

We doorlopen de volledige cursus, gefocust op oefeningen. We maken boekingen op elk essentieel onderdeel van het examen en zorgen ervoor dat balansen maken jouw specialiteit wordt. Je krijgt de nodige uitleg waarna je telkens zelf aan de slag zal moeten gaan.

Algemene Economie (FBE - FSW - SEW - Schakelprogramma's)

Liep het bij jou al mis bij verschuivingen op het Vraag-Aanbod schema? Heb jij geen idee hoe je de GO, GK, MO en GO grafieken afleid uit de TO-TK grafiek? Weet jij niet hoe je partieel moet afleiden of moet optimaliseren? Dan is ons sneltraject de ideale oplossing voor jou. 

De snelcursus bestaat uit drie dagen micro-economie en/of drie dagen macro-economie. Je krijgt van ons theorie slides die we eerst samen doornemen. We focussen hierbij op inzichten en de grafieken. Vervolgens passen we de theorie toe in open oefeningen en meerkeuzevragen. Je krijgt van ons oefeningen, inclusief uitgeschreven oplossingen, die representatief zijn voor het examen. Je hoeft dus niet anders te leren dan het cursusmateriaal dat wij jullie bezorgen. De slides van het hoor- en werkcollege en het handboek zijn niet langer noodzakelijk. De drie lesdagen worden steeds ''verspreid" gegeven zodat je daartussen de tijd hebt om de leerstof nog eens door te nemen en onze extra oefeningen te maken. Zo ga je perfect voorbereid naar het examen. 

Praktische informatie

Locatie: De lessen worden gegeven in onze klaslokalen, gelegen op Kipdorp 49, 2000 Antwerpen. Het kantoor ligt vlakbij de universiteit en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kostprijs: De kostprijs bedraagt €240 (Statistiek & Accountancy) en €270 (Micro & macro-economie) (incl. BTW). We zijn trots om te mogen zeggen dat we naast het aanbieden van kwalitatieve begeleidingen ook de goedkoopste in onze sector zijn! Volg je meer dan één lessenreeks, krijg je nog eens 10% op je tweede en/of derde lessenreeks. Volg je bijvoorbeeld micro- en macro-economie, dan krijg je op de lessenreeks van macro-economie 10% korting. 

Studeren: De dagen voor het examen kan je op ons kantoor studeren. Dit is een rustige omgeving waar je studeert onder begeleiding van onze begeleiders samen met studenten die hetzelfde vak studeren als jij. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en samen streven naar het gemeenschappelijk doel: slagen!

Lesdata

Je krijgt de volledige leerstof uitgelegd op drie lesdagen.

  • Dag 1: 09u00 - 17u30
  • Dag 2: 09u00 - 17u30 **
  • Dag 3: 09u00 - 15u00 *

De lessen worden gegeven op volgende momenten:

  • Algemene economie (macro): 16, 23, 26 december (FBE - FSW - SEW - Schakelprogramma's) *
  • Statistiek: 19, 20 en 21 december (FSW) - (VOLZET)
  • Accountancy - reeks 1: 14, 15 en 18 december (FBE - SEW) - (VOLZET)
  • Accountancy - reeks 2: 28, 29 en 30 december (FBE - SEW) - (VOLZET)
  • Accountancy - reeks 3: 23, 24 en 27 december (FBE - SEW) - (VOLZET) **

* Door de omvang van de leerstof zal op 26 december wel tot 17u30 gegeven worden.

** Op 24 december zal er maar les tot 16u gegeven worden.

Inschrijven kersttraject

Voor de lessen beperken we ons tot 8 studenten. Dit maakt het mogelijk om alle vragen te beantwoorden en om interactief en persoonsgericht te werken. De capaciteit is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Inschrijven voor de proefles kan je doen door onderstaand formulier in te vullen.