Algemene Economie [Rechten]

Faculteit Rechten - Universiteit Antwerpen

  • Heb je een beperkte wiskundige voorkennis? Nog nooit gehoord van partieel afleiden?
  • Zie jij door het bos de bomen niet meer met al die kostencurves?
  • Lukt het jou maar niet om het verband te zien tussen het AV-AA en IS-LM schema?

  Vrees dan niet langer! Dankzij onze groepsles wordt 'Inleiding tot de Algemene Economie' een fluitje van een cent. Tijdens deze groepsles wordt de cursus vanuit een andere invalshoek opnieuw uitgelegd. Wij werken examen-georiënteerd en focussen daarom op de meerkeuzevragen en de grafieken. Wees alvast klaar om een nieuwe wereld te zien opengaan!

  Inhoud van de lessen

  Economie

  Uiteraard sluit de inhoud van onze lessen aan bij de hoor- en werkcolleges. Om jou te laten slagen, beschikken onze begeleiders over een aantal tools:

  • Oefeningenbundel: Hoe kan je je beter voorbereiden dan oefeningen te maken? Daarom hebben onze begeleiders een reeks oefeningen samengesteld bestaande uit meer dan 150 juist/fout vragen, 200 meerkeuzevragen en 60 open vragen. De oefeningen zijn representatief voor het examen en omvatten een hogere moeilijkheidsgraad dan het werkcollege.
    
  • Slides: De essentie van de cursus werd door hen samengevat in slides. Die omvatten zowel oefeningen, alsook de theorie die gekend moet zijn voor het examen. Hierbij ligt de focus voornamelijk op grafieken en de interpretatie ervan.
  • Smartboard: Het klaslokaal is uitgerust met een interactief whiteboard. Zo hoef je niet langer alles te noteren wat er gezegd wordt in de les. We maken de oefeningen samen aan het bord en na de les zijn meteen alle notities, PowerPoints en opmerkingen van de leerkracht digitaal beschikbaar. Zo kan je je tijdens de les volledig focussen op het begrijpen en verwerken van de leerstof.

  Wanneer vinden de lessen plaats?

  De gratis proefles wordt gegeven op maandag 26/02/2018 om 18u30. Tijdens deze volledig vrijblijvende sessie kan je kennis maken met onze manier van werken en de leerkracht. Vanaf de 4de week van het semester start dan de echte lessenreeks voor gemotiveerde leerlingen. Elke week vinden er twee lessen plaats van 2,5 uur. In totaal krijg je dus ongeveer 5 uur les.   

  Praktische informatie

  Locatie: De lessen worden gegeven in onze klaslokalen, gelegen op de Frankrijklei 114, 2000 Antwerpen. Hier beschikken we over de beste ICT zodat we jou optimaal kunnen begeleiden.

  Kostprijs: De groepsles omvat 11 lessen, inclusief de proefles. Omdat de proefles gratis is, hoef je slechts 10 lessen te betalen. De totale lessenreeks kost €600. Dit omvat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het vak: lesuren, proefexamen, de oefeningenbundel inclusief oplossingen, vragen die je zou hebben, ... Daarnaast geven we je de mogelijkheid om de dagen voor het examen bij ons op kantoor te studeren onder begeleiding van jouw groepsles begeleider. 

  Inschrijven Proefles

  Voor de lessen beperken we ons tot 8 studenten. Dit maakt het mogelijk om alle vragen te beantwoorden en om interactief en persoonsgericht te werken. Voor de proefles aanvaarden we meer studenten, maar de capaciteit is eveneens beperkt.

  Snel zijn is dus de boodschap! Inschrijven voor de proefles kan je door op onderstaande link te klikken

  inschrijven proefles