Algemene Economie (SEW - FSW - Schakelprogramma MPC)

Universiteit Antwerpen (SEW - FSW - Schakelprogramma MPC)

 • Sloeg het examen van micro-economie (onverwacht) tegen?
 • Lukt het jou maar niet om het verband te zien tussen het AV-AA en IS-LM schema?
 • Geen idee hoe je al die grafieken moet tekenen en interpreteren? 

Vrees dan niet langer! Dankzij onze groepsles wordt 'Inleiding tot de Algemene Economie' een fluitje van een cent. Tijdens deze groepsles wordt de cursus vanuit een andere invalshoek opnieuw uitgelegd. Wij werken examen-georiënteerd en focussen daarom op de meerkeuzevragen en de grafieken. Wees alvast klaar om een nieuwe wereld te zien opengaan!

Inhoud van de lessen

Economie

Uiteraard sluit de inhoud van onze lessen aan bij de hoor- en werkcolleges. Om jou te laten slagen, beschikken onze begeleiders over een aantal tools:

 • Oefeningenbundel: Hoe kan je je beter voorbereiden dan oefeningen te maken? Daarom hebben onze begeleiders een reeks oefeningen samengesteld bestaande uit meer dan 100 juist/fout vragen, 250 meerkeuzevragen en 50 open vragen. De oefeningen zijn representatief voor het examen en omvatten een hogere moeilijkheidsgraad dan het werkcollege.
   
 • Slides: De essentie van de cursus werd door hen samengevat in slides. Die omvatten zowel oefeningen, alsook de theorie die gekend moet zijn voor het examen. Hierbij ligt de focus voornamelijk op grafieken en de interpretatie ervan.
 • Smartboard: Het klaslokaal is uitgerust met een interactief whiteboard. Zo hoef je niet langer alles te noteren wat er gezegd wordt in de les. We maken de oefeningen samen aan het bord en na de les zijn meteen alle notities, PowerPoints en opmerkingen van de leerkracht digitaal beschikbaar. Zo kan je je tijdens de les volledig focussen op het begrijpen en verwerken van de leerstof.

Wanneer vinden de lessen plaats?

In de 3de week van het 2de semester houden we gratis proeflessen. Tijdens deze volledig vrijblijvende sessie kan je kennis maken met onze manier van werken en de leerkracht. Vanaf de 4de week van het semester start dan de echte lessenreeks voor gemotiveerde leerlingen. Elke week vindt er een les plaats die ongeveer 3 uur zal duren.

Wegens de enorme vraag zal de proefles op een verschillende momenten gegeven worden. Zo kan je kiezen welke les het beste past in jouw agenda:

 • Dinsdag om 12u45 - 15u45
 • Woensdag om 17u30 - 20u30
 • Donderdag om 09u00 - 12u00
 • Vrijdag om 09u00 - 12u00

De lessen starten met een gratis proefles die plaatsvindt op in de week van 26 februari.

Praktische informatie

Locatie: De lessen worden gegeven in onze klaslokalen, gelegen op de Frankrijklei 114, 2000 Antwerpen. Hier beschikken we over de beste ICT zodat we jou optimaal kunnen begeleiden.

Kostprijs: De groepsles omvat 11 lessen, inclusief de proefles. Omdat de proefles gratis is, hoef je slechts 10 lessen te betalen. De totale lessenreeks kost €450. Dit omvat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het vak: lesuren, proefexamen, de oefeningenbundel inclusief oplossingen, vragen die je zou hebben, ... Daarnaast geven we je de mogelijkheid om de dagen voor het examen bij ons op kantoor te studeren onder begeleiding van jouw groepsles begeleider. 

Kortingen: Indien je meer dan één vak (groepsles) volgt, krijg je 10% korting op elke extra lessenreeks.

Inschrijven Proefles

Voor de lessen beperken we ons tot 8 studenten. Dit maakt het mogelijk om alle vragen te beantwoorden en om interactief en persoonsgericht te werken. Voor de proefles aanvaarden we meer studenten, maar de capaciteit is eveneens beperkt.

Snel zijn is dus de boodschap! Inschrijven voor de proefles kan je door op onderstaande link te klikken

inschrijven proefles