Missie

Missie

Studant vzw is een organisatie die geleid wordt door een groep enthousiaste studenten. Het concept is eenvoudig: studiebegeleiding voor én door studenten. Hier stopt het echter niet, want we gaan nog een stap verder, we bieden onze begeleiders en bestuursleden een unieke leerschool aan die een meerwaarde is op hun Curriculum Vitae. Onze bestuursleden krijgen bovendien de mogelijkheid om mee te draaien in een professionele omgeving, waar ze hun verworven kennis om kunnen zetten naar praktijkervaring. ​

Studant vzw wil studenten uit het hoger en secundair onderwijs de best mogelijke studiebegeleiding/bijles op maat aanbieden. Wij doen dat aan de hand van vier pijlers: kwaliteit, betaalbaarheid, flexibiliteit, en vernieuwing.

Kwaliteit

Studant vzw staat voor kwaliteit. Onze begeleidingen zijn op de noden van de student afgestemd en de leerstof wordt op een heldere en duidelijke manier overgebracht.

Om elke student de best mogelijke begeleiding te garanderen, werken we uitsluitend met gedreven en vakkundige begeleiders die zorgvuldig geselecteerd worden. Voor onze begeleidingen voor het secundair onderwijs verkiezen we voornamelijk begeleiders in hun eerste jaar hoger onderwijs: zij hebben de leerstof uit het secundair nog fris in hun geheugen zitten. Voor onze begeleidingen voor het hoger onderwijs kiezen we enkel begeleiders die minimaal hun eerste jaar hoger onderwijs succesvol afgerond hebben.

Dat heeft drie voordelen:

  • Ten eerste zijn onze begeleiders met de huidige cursussen en materie vertrouwd waardoor ze gemakkelijk de mogelijke problemen van de student kunnen inschatten.
  • Een tweede voordeel is de mogelijkheid om de lessen in een vertrouwde en gemoedelijke sfeer te laten plaatsvinden.
  • Daaruit volgt als derde voordeel dat we een resultaatgerichte en persoonlijke samenwerking tussen begeleider en student kunnen creëren.

Flexibiliteit

Zowel studenten als begeleiders hebben vaak een drukke agenda, waardoor flexibiliteit een noodzaak is. Daarom werd er gekozen om niet met vastgelegde uren, data en plaats te werken. Deze worden in onderling overleg bepaald tussen de begeleider, onze verantwoordelijke en de student.

Wij hanteren een minimum lespakket van 6 uur voor zowel het secundair als het hoger onderwijs. Dit doen we omdat de praktijk ons geleerd heeft dat dit noodzakelijk is om een kwalitatieve begeleiding te kunnen garanderen. Behalve die minimum voorwaarde wordt de begeleiding volledig op maat van de student opgesteld. Zo krijgt de student altijd de mogelijkheid om op eender welk moment de begeleiding te verlengen of in te korten.

Betaalbaarheid

Wij willen onze begeleidingen voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk maken. Hier hoort natuurlijk ook een prijskaartje bij: wij doen ons best om al onze studenten de best mogelijke prijs aan te bieden. Daarom evalueren we semestrieel ons prijsbeleid om steeds de laagst mogelijke prijs te hanteren. Klik hier als je graag meer info wil over onze tarieven!

Vernieuwing

Wij kiezen ervoor om altijd te vernieuwen en mee te gaan met de tijd. Dat vind je onder andere terug in ons gebruik van de nieuwste technologieën. De vernieuwende geest van Studant vind je terug op twee gebieden:

  • Ons IT-platform waar zowel student, begeleider als (leerkracht van de) school op kunnen aanmelden. Zo kan de begeleiding opgevolgd worden door alle betrokken partijen. Op dit platform kan je onder andere bijhouden hoeveel uren nog gegeven moeten worden, kan je de betaling opvolgen, enzovoort. De leerkracht van jouw school kan hier eventueel opmerkingen op plaatsen of extra documenten toevoegen. Dit platform is zo ontwikkeld dat het op elk mobiel toestel bruikbaar is!
     
  • Voor onze groepslessen maken we gebruik van een interactief lokaal of smartboard: dit zorgt ervoor dat de studenten niet meer haastig moeten noteren, maar de notities van de begeleider rechtstreeks kunnen meenemen van op dit bord. Daarnaast kunnen de studenten op hun smartphone testen afleggen, waarvan de resultaten rechtstreeks zichtbaar zijn voor begeleider en student.

Vernieuwen doen we niet enkel op technologisch gebied! Zo introduceerden we onlangs een nieuwe begeleidingsvorm, namelijk de groepslessen. Jij krijgt dezelfde kwalitatieve bijles, maar tegen een (nog) voordeliger tarief!