Kwaliteit

Studant vzw staat voor kwaliteit. Onze begeleidingen zijn op de noden van de student afgestemd en de leerstof wordt op een heldere en duidelijke manier overgebracht.

Om elke student de best mogelijke begeleiding te garanderen, werken we uitsluitend met gedreven en vakkundige begeleiders die zorgvuldig geselecteerd worden. Voor onze begeleidingen voor het secundair onderwijs verkiezen we voornamelijk begeleiders in hun eerste jaar hoger onderwijs: zij hebben de leerstof uit het secundair nog fris in hun geheugen zitten. Voor onze begeleidingen voor het hoger onderwijs kiezen we enkel begeleiders die minimaal hun eerste jaar hoger onderwijs succesvol afgerond hebben.

Dat heeft drie voordelen:

  • Onze begeleiders zijn vertrouwd met de huidige cursussen en materie waardoor ze gemakkelijk de mogelijke problemen van de student kunnen inschatten.
  • De lessen kunnen in een vertrouwde en gemoedelijke sfeer plaatsvinden.
  • Er ontstaat een resultaatgerichte en persoonlijke samenwerking tussen begeleider en student te creëren.
 
 

Flexibiliteit

Zowel studenten als begeleiders hebben vaak een drukke agenda, waardoor flexibiliteit een noodzaak is. Daarom werd er gekozen om niet met vastgelegde uren, data en plaats te werken. Deze worden in onderling overleg bepaald tussen de begeleider, onze studiecoach en de student.

Wij hanteren een minimum lespakket van 6 uur voor zowel het secundair als het hoger onderwijs. Dit doen we omdat de praktijk ons geleerd heeft dat dit noodzakelijk is om een kwalitatieve begeleiding te kunnen garanderen. Behalve die minimumvoorwaarde wordt de begeleiding volledig op maat van de student opgesteld. Zo krijgt de student altijd de mogelijkheid om op eender welk moment de begeleiding te verlengen of in te korten.

 
 

Betaalbaarheid

Wij willen onze begeleidingen voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk maken. Hier hoort natuurlijk ook een prijskaartje bij: wij doen ons best om al onze studenten de best mogelijke prijs aan te bieden. Daarom evalueren we semesterieel ons prijsbeleid om steeds de laagst mogelijke prijs te hanteren. Klik hier als je graag meer info wil over onze tarieven!

 
 

Vernieuwing

Wij kiezen ervoor om altijd te vernieuwen en mee te gaan met de tijd. Dat vind je onder andere terug in ons gebruik van de nieuwste technologieën. Twee mooie voorbeelden van de vernieuwende geest binnen Studant zijn:

  • Het IT-platform waar zowel student, begeleider als (leerkracht van de) school op kunnen aanmelden. Zo kan de begeleiding opgevolgd worden door alle betrokken partijen. Op dit platform kan je onder andere zien hoeveel uren er gegeven zijn, feedback over de lessen lezen, kan je de betaling opvolgen, enzovoort. De leerkracht van jouw school kan hier eventueel opmerkingen op plaatsen of extra documenten toevoegen. Dit platform is zo ontwikkeld dat het op elk mobiel toestel bruikbaar is!
     
  • Voor onze groepslessen maken we gebruik van een interactief lokaal of SmartBoard: dit zorgt ervoor dat de studenten niet meer haastig moeten noteren, maar de notities van de begeleider rechtstreeks kunnen meenemen van op dit bord. Daarnaast kunnen de studenten op hun smartphone testen afleggen, waarvan de resultaten rechtstreeks zichtbaar zijn voor begeleider en student.