Samen leren leren

Wat als niet enkel kinderen moeten studeren, maar ook ouders? Als kind heb je een duidelijke opdracht: zoveel mogelijk leerstof verwerken op korte tijd. Maar wat is precies de rol van de ouder in dit proces? Hoe creëer je als ouder de best mogelijke studieomgeving voor jouw zoon of dochter in de huidige digitale maatschappij? Het is een vraag die ons, Studant vzw, een heel jaar lang bezig hield.

Het resultaat is ons nieuwste concept: ‘Samen leren leren: mijn rol als ouder’. Het omvat vijf workshops.

Schrijf je nu in voor een plekje op de wachtlijst

Blocks

'Samen leren leren: mijn rol als ouder' in vijf workshops.

Workshops 1: Studeren in een digitale omgeving
Title

Workshop 1: Studeren in een digitale omgeving

 • Hoe kunnen social media zoals Facebook, Messenger, Skype en WhatsApp nuttig gebruikt worden tijdens het studeren?
 • Hoe vermijd ik dat mijn zoon of dochter documenten (taken) kwijt speelt? Wat is het nut van Google Drive, Dropbox, One Drive,...
 • Apps: meer dan enkel ontspanning?! Welke Apps kan mijn kind gebruiken tijdens het studeren?
 • Concentreren ondanks de diverse afleidingen en sociale media, kan het? 
Workshop 2: Leren leren – digitale ondersteuning
Title

Workshop 2: Leren leren – digitale ondersteuning

 • Hoe ziet een goede studieplanning van mijn kind eruit? Moet ik helpen bij het opstellen ervan of net niet?
 • Welke studiemethode past het best bij mijn kind? Hoe kan ik dit uitzoeken en hoe kan ik mijn kind hierin verder begeleiden?
 • Is een samenvatting maken altijd zinvol? In hoeverre kan ik mijn kind hierbij helpen en controleren?
 • Welke andere studietechnieken kan mijn kind nog gebruiken? Is Mind Mappen een nuttig alternatief voor samenvatten?
Workshop 3: Een goede studieomgeving: Wat? Waar? Waarom?
Title

Workshop 3: Een goede studieomgeving: Wat? Waar? Waarom?

 • Hoe creëer ik als ouder een goede studieomgeving voor mijn kind? Waar moet ik op letten en wat mag ik zeker niet doen?
 • Wat is het belang van orde en structuur bij een tiener? Hoe ga ik om met slordigheid van mijn zoon of dochter?
 • Hoe kan je samen met je kind omgaan met stressvolle situaties? Het belang van een open communicatie om je kind te ondersteunen.
 • Een moeilijke thuissituatie: Hoe blijf je je kind toch structuur aanbieden, opdat hij of zij de beste resultaten kan halen?
Workshop 4: Omgaan met leermoeilijkheden
Title

Workshop 4: Omgaan met leermoeilijkheden

 • Wat als mijn kind problemen heeft met taal of rekenen? Waar kan ik terecht en wat kan ik als ouder zelf doen om mijn kind te ondersteunen?
 • Hoe kan ik mijn kind begeleiden indien hij of zij een gebrek aan concentratie heeft?
 • Waar kan ik terecht indien mijn kind aan faalangst lijdt en hoe kan ik hem of haar zo goed mogelijk zelf ondersteunen?
 • Wat zijn mogelijke oorzaken van motivatieproblemen? Wat kan ik doen opdat mijn kind weer gemotiveerd aan zijn of haar schoolwerk start?

Datum: Dinsdag 29 november om 19.00 uur

Workshop 5: Leren motiveren
Title

Workshop 5: Leren motiveren

 • Hoe ga ik productief om met een rapport en eventuele teleurstellende resultaten? Hoe motiveer ik mijn kind na een goed of een slecht rapport?
 • In hoeverre is straffen een manier om mijn kind te helpen? Is belonen een betere manier om te motiveren?
 • Het belang van open communicatie met het kind, de school en de leerkracht! Hoe pak ik deze communicatie het best aan? Waar kan ik terecht met al mijn vragen?
 • Hoe weet ik of mijn kind de juiste studiekeuze gemaakt heeft? Op welke manier ontdek ik welke studiekeuze perfect bij mijn kind past en hoe kan ik mijn kind in die keuze begeleiden?

Komen bovenstaande vragen je bekend voor? Hebben bovenstaande vragen al vaak door je hoofd gespookt maar vond je nooit eerder een antwoord? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst voor onze sessies!

Praktische informatie

Locatie: De sessies vinden plaats in ons kantoor, gelegen op de Frankrijklei 114, 2000 Antwerpen. Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is mogelijkheid tot parkeren in onze parkeergarage. 

Data: De sessies vinden 5 weken op een rij plaats en starten midden januari. De exacte data worden binnenkort bepaald. De sessies zullen steeds plaatsvinden op een vaste avond in de week. 

Duur: Een sessie duurt steeds 2 tot 2.5 uur.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de sessies bedraagt €250. Dit omvat de vijf workshops, inclusief het les- en studiemateriaal dat je van ons ter beschikking krijgt. Als je inschrijft voor 10 januari , krijg je bovendien nog een extra korting van 30% waardoor het totaal bedrag neerkomt op €175.

Inschrijven 'Samen leren leren'

Voor de workshops beperken we ons tot een maximum van 12 personen. Dit maakt het mogelijk om alle vragen te beantwoorden en om interactief en persoonsgericht te werken. 

Hoewel de concrete data nog niet bekend zijn, kan je je nu al inschrijven op de wachtlijst. Van zodra de data bekend zijn, zal je een mail ontvangen en je inschrijving definitief kunnen bevestigen. Wie bevestigd voor 10 januari, ontvangt nog een korting van 30% waardoor het totale bedrag neerkomt op €175. Snel zijn is dus de boodschap! Inschrijven voor de workshops kan je door op onderstaande link te klikken.

Schrijf je nu in voor een plekje op de wachtlijst   

of vraag meer informatie.