Statistiek (FSW)

Heeft de verplichte test van statistiek bij jou ook gezorgd voor een mental breakdown? Weet je nooit hoe je aan de oefeningen moet starten? Wil je weten hoe jouw grafisch rekenmachine alles veel eenvoudiger kan maken? Schrijf je dan snel in voor onze snelcursus statistiek!

We overlopen de belangrijkste begrippen, definities en theoretische inzichten. Uiteraard leggen we ook de bewijzen stap voor stap uit zodat die open vraag alvast kinderspel wordt op het examen. Aangezien het examen voornamelijk bestaat uit oefeningen, is dit ook de focus in onze lessen. Het doel is om zo veel mogelijk oefeningen te maken, representatief voor het examen.

Accountancy (FBE - SEW)

Heb jij ook zo zitten vloeken bij het maken van de verplichte opdrachten van accountancy? Is de balans en resultatenrekening nog altijd niet jouw beste vriend? Zorgen al die MAR-nummers voor nachtmerries? Dan is de snelcursus accountancy de ideale oplossing voor jou.

We doorlopen de volledige cursus, gefocust op oefeningen. We maken boekingen op elk essentieel onderdeel van het examen en zorgen ervoor dat balansen maken jouw specialiteit wordt. Je krijgt de nodige uitleg waarna je telkens zelf aan de slag zal moeten gaan.

Algemene Economie (FBE - FSW - SEW - Schakelprogramma's)

Liep het bij jou al mis bij verschuivingen op het vraag-aanbod schema? Heb jij geen idee hoe je de GO, GK, MO en GO grafieken moet afleiden uit de TO-TK grafiek? Weet jij niet hoe je partieel moet afleiden of moet optimaliseren? Dan is ons fysiek sneltraject de ideale oplossing voor jou. 

De snelcursus bestaat uit drie dagen micro-economie en/of drie dagen macro-economie. Je krijgt van ons theorie slides die we eerst samen doornemen. We focussen hierbij op inzichten en de grafieken. Vervolgens passen we de theorie toe in open oefeningen en meerkeuzevragen. Je krijgt van ons oefeningen, inclusief uitgeschreven oplossingen, die representatief zijn voor het examen. Je hoeft dus niet anders te leren dan het cursusmateriaal dat wij jullie bezorgen. De slides van het hoor- en werkcollege en het handboek zijn niet langer noodzakelijk. De drie lesdagen worden fysiek gegeven zodat we zeker zijn dat jij volledig mee bent met de leerstof. 

Praktische informatie

Locatie: De lessen worden fysiek gegeven in onze klaslokalen, gelegen op Kipdorp 49, 2000 Antwerpen. Indien je niet aanwezig kan zijn, kan je de les ook via livestream mee volgen. 

Kostprijs: De kostprijs voor een reeks bedraagt  €270 (incl. BTW). Dit omvat de lesuren, het cursusmateriaal en de mogelijkheid om bij ons op het kantoor te studeren. Je kan onbeperkt vragen stellen aan onze begeleiders om zo je slaagkansen te maximaliseren. 

Studeren: De dagen voor het examen kan je op ons kantoor studeren. Dit is een rustige omgeving waar je in veilige omstandigheden kan studeren onder begeleiding van onze begeleiders. De lokalen worden zo opgesteld zodat te allen tijde voldoende afstand bewaard wordt tussen de studieplekken. 

Lesdata

Je krijgt de volledige leerstof uitgelegd op drie lesdagen.

  • Dag 1: 09u00 - 17u30
  • Dag 2: 09u00 - 17u30 
  • Dag 3: 09u00 - 16u00

De lessen worden gegeven op volgende momenten:

  • Algemene economie (micro): 13, 19 en 20 december (FBE - FSW - SEW - Schakelprogramma's) *
  • Algemene economie (macro): 21, 22 en  23 december (FBE - FSW - SEW - Schakelprogramma's) *
  • Statistiek 1: 21, 22 en 23 december (FSW - Schakelprogramma's)
  • Accountancy: 24, 26 en 27 december (FBE - SEW) ** [VOLZET]
  • Accountancy: 28, 29 en 30 december (FBE - SEW)

* Door de omvang van de leerstof zal op de laatste dag wel tot 17u30 gegeven worden.

** Op 24 december zal er maar les tot 16u gegeven worden.

Inschrijven snelcursus

De capaciteit van de lessen wordt beperkt tot 8 studenten. Dit maakt het mogelijk om alle vragen te beantwoorden en om interactief en persoonsgericht te werken. Zo kunnen we ook de nodige afstand respecteren in onze lokalen zodat alles veilig kan verlopen. De capaciteit is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.