Studiemethode hoger onderwijs

Bijles studiemethode hoger onderwijs

Als je je diploma van het middelbaar op zak hebt, is het eindelijk tijd voor het hoger onderwijs! Een spannende stap, waar velen naar uitkijken. Toch is het vaak niet allemaal rozengeur en maneschijn: de lessen zijn vaak zwaarder dan verwacht, waardoor de studiemethodes van het middelbaar niet meer effectief zijn. Kan jij hulp gebruiken om je door die ellenlange cursussen te worstelen? Dan ben je bij Studant aan het juiste adres: in onze bijles studiemethode voor het hoger onderwijs gaan we samen op zoek naar een geschikte manier om je leerstof te verwerken. Zo behaal jij binnenkort de goede resultaten waar je zo op hoopte!

Wat houdt onze bijles studiemethode op het hoger onderwijs in?

Het doel van de bijles studiemethode is om een realistisch studieschema op te stellen waarin zowel ruimte is voor studeren als voor ontspanning. In de bijles studiemethode wordt jouw studiemethode vanuit verschillende invalshoeken bekeken:

  • We analyseren jouw studeerproces. We zoeken naar eventuele problemen die we kunnen verbeteren.
  • We bekijken jouw studieomgeving. In de bijles studiemethode gaan we na in welke omgeving jij het meest efficient werkt.
  • We zoeken naar manieren om jouw studiemethode te optimaliseren en beantwoorden je vragen erover: Hoelang studeer ik aan één stuk? Met welk vak begin ik het best? Hoeveel tijd besteed ik aan het herhalen van oefeningen?
Bijles studiemethode hoger onderwijs
Title

Wanneer bijles studiemethode in het hoger onderwijs volgen?

Tijdens de bijles studiemethode helpen wij je bij het zoeken naar een geschikte studiemethode voor elk vak: je studeert immers anders voor verschillende vakken. In de bijles studiemethode zullen onze begeleiders tips en verschillende studiemethodes aanreiken om beter te studeren. En dit, zowel doorheen het jaar als in de vakantie!