Studiemethode secundair onderwijs

Bijles studiemethode secundair onderwijs

Heb jij moeilijkheden met meerdere vakken en weet je niet hoe je aan huiswerk of toetsen moet beginnen? Heb jij altijd stress tijdens de examenperiodes? Zou een goede planning welkom zijn, maar weet je zelf niet hoe je daaraan moet beginnen? Dan is de bijles studiemethode van Studant iets voor jou! Wij helpen je om een geschikte studiemethode voor het secundair onderwijs te vinden waarmee je betere resultaten behaalt. Tijdens onze bijles studiemethode sturen we je in je leerproces, en reiken we je de basis aan om efficiënt te studeren.

Wat houdt bijles studiemethode voor het secundair onderwijs in?

In de bijles studiemethode wordt jouw studiemethode vanuit verschillende invalshoeken bekeken.

 • Je studiemethode: het studeerproces wordt opgedeeld in vier grote fasen: oriënteren, begrijpen, toepassen en memoriseren. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen de verschillende fasen zodat je je studiemethode daaraan kan aanpassen. Tijdens je bijles gaan we na welke stappen precies mislopen. Dan gaan we op zoek naar een betere manier. In de bijles studiemethode zal je o.a. leren schematiseren en memoriseren.
 • Je studieomgeving: het is noodzakelijk dat je studeert in een aangename en rustige studieomgeving. Sommige leerlingen hebben er meer baat bij om alleen aan een bureau te zitten, terwijl voor anderen de aanwezigheid van medeleerlingen een stimulans is. Wat het beste voor jou werkt, zullen we samen uitzoeken.
 • Je vragen: tijdens de bijles studiemethode krijg je meer informatie dan louter tips over hoe een studeerschema op te stellen. In de bijles studiemethode beantwoorden we ook volgende vragen:
  • Wanneer begin ik te leren?
  • Hoe lang studeer ik aan één stuk?
  • Met welk vak begin ik het best?
  • Hoeveel tijd besteed ik aan het herhalen van oefeningen?
  • ...

Hét doel van een bijles studiemethode in het secundair onderwijs is het opstellen van een realistisch studeerschema. Hierbij is het belangrijk dat er naast studeren en huiswerk maken tevens genoeg ruimte is voor ontspanning.

Bijles studiemethode secundair onderwijs
Title

Waarom bijles studiemethode in het secundair onderwijs volgen?

Tijdens de bijles studiemethode in het secundair onderwijs word je geholpen bij het zoeken naar een geschikte studiemethode. Zo studeer je wiskunde op een heel andere manier dan een taalvak of een wetenschapsvak. In de bijles studiemethode zullen we je tips en verschillende studiemethodes aanreiken om vakken beter te studeren en je huiswerk beter in te plannen.