Hoe verloopt bijles tijdens de coronacrisis?

We beleven vandaag nieuwe tijden die door het coronavirus op een creatieve manier moeten worden overwonnen. Helaas wil dit niet zeggen dat studenten geen moeilijkheden kunnen oplopen doorheen het academiejaar. Je staat er dit semester zeker niet alleen voor!

Gedurende dit academiejaar staan onze begeleiders uiteraard opnieuw klaar om fysiek of online bijles te geven en jou zo klaar te stomen voor een succesvol semester! Tijdens de fysieke bijlessen garanderen wij de nodige afstand en wordt er gevraagd om les te volgen met een mondmasker. Op deze manier kunnen we samen de nodige maatregelen volgen om alles veilig te laten verlopen. We bieden daarnaast ook dit academiejaar online bijlessen aan. Dit kan worden aangegeven bij het aanmaken van een begeleiding. Online bijlessen zijn mogelijk voor bv. gezinnen met risicopatiënten of bij het positief testen tijdens het semester. 

Studant heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk geslaagd ben voor wiskunde! Nadat Alexander de theorie had uitgelegd, maakten we samen oefeningen. Hij liet me heel veel zelf uitleggen waardoor ik echt het gevoel had dat ik het begreep. Door de lockdown in maart schakelden we over op Microsoft Teams en Zoom. Het begin verliep wat moeizaam, maar eenmaal we het ‘online whiteboard’ echt konden gebruiken, liep alles super vlot. 

Jules (20 jaar), Handelsingenieur

Vakbegeleiding

Het hoger onderwijs biedt je de mogelijkheid om jezelf te verdiepen in vakken die je interessant vindt, maar helaas, soms zijn deze vakken ook gewoon heel moeilijk. Loop jij steeds vast op een bepaald vak? Heb je nood aan extra uitleg? Begrijp je eigenlijk niets van het handboek? Dan staan onze begeleiders klaar om jou individuele ondersteuning aan te bieden. Je kan een vakbegeleiding aanvragen voor een heel semester of slechts voor enkele weken.

Tijdens de vakbegeleiding werken we aan een oplossing voor de lange termijn. We stomen je klaar voor je examen en trachten je basiskennis voldoende uit te breiden. Het is de bedoeling dat we jou ondersteunen en motiveren om jezelf voor 200% in te zetten. We maken gebruiken van jouw handboek, jouw cursus, de notities die je maakt tijdens de lessen en eventuele bestaande samenvattingen. Aarzel zeker niet om extra oefeningen te vragen of examenvragen te overlopen met je begeleider. Hoe meer je kan oefenen, des te beter het resultaat op je examen!

Studiemethode

Een goede studiehouding ontwikkelen is geen makkelijke opdracht. Het doel van de bijles studiemethode in het hoger onderwijs is om een realistisch studieschema op te stellen waarin zowel ruimte is voor studeren als voor ontspanning. Zijn jouw planningen altijd mooie utopieën, maar kan je ze maar moeilijk in realiteit omzetten? Krijg je maar geen vat op je cursussen? Weet je niet hoe je aan een samenvatting moet beginnen? Dan is een begeleiding studiemethode jouw helpende hand! 

In de bijles studiemethode kijken we vanuit verschillende invalshoeken. We analyseren eerst jouw studieproces en studieomgeving zodanig dat we verbeteringen kunnen doorvoeren aan jouw concentratie, motivatie en omgeving. Daarnaast optimaliseren we jouw studiemethode. Hoe kan je efficiënt studeren? Met welk vak begin ik best? Hoe maak ik een haalbare planning? In deze begeleiding zoeken we naar een juist evenwicht tussen studeren en ontspanning. Je krijgt ook tips en tricks mee om je studieproces vlotter te laten verlopen. 

Waar?

Thuis, online, in de buurt van de campus of op het Studant kantoor

Wanneer?

Jij kiest hoeveel lessen en wanneer ze gegeven worden

Wie?

Studenten van de universiteit en hogeschool

Prijs?

Het tarief van de begeleiding bedraagt tussen €25 en €28!

Begeleiding nodig?

  • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
  • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
  • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Zoek je hulp voor het toelatingsexamen? Klik dan hier!

Begeleiding online aanmaken

Gesprek aanvragen?

  • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
  • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
  • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Maak een afspraak

Waar heeft Studant begeleiders die jou kunnen verder helpen?