Bijles studiemethode voor het secundair onderwijs

Iedereen wil de ideale studiemethode, maar wat houdt de 'ideale' studiemethode in het secundair onderwijs precies in? Tijdens onze bijles studiemethode sturen we jou in je leerproces en reiken we je de basis aan om beter te studeren. Heb jij altijd veel stress tijdens de examenperiodes? Stel jij je huiswerk uit tot op het laatste moment? Zou een goede studieplanning welkom zijn, maar weet je zelf niet hoe je daaraan moet beginnen? Dan zijn de bijlessen studiemethode bij Studant zeker iets voor jou!

Afbeelding
Studiemethode secundair onderwijs

Wat houdt bijles studiemethode voor het secundair onderwijs in?

Tijdens de bijlessen studiemethode leren we jou hoe je efficiënt en doelgericht kan studeren. Dit doen we door jouw studiemethode vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en tips te geven om beter te studeren.

 • Studeerproces: We delen het studeerproces op in vijf grote fasen: oriënteren, begrijpen, toepassen, memoriseren en herhalen. Het klinkt ook vrij logisch dat je de leerstof eerst moet begrijpen alvorens je oefeningen kan maken. Tijdens de studiemethode bijlessen verduidelijken we eerst de vijf fasen en geven we vervolgens tips over hoe je jouw studiemethode het best aanpast naargelang de fase.  
 • Studietechnieken: Er bestaan ontzettend veel verschillende methoden om leerstof te verwerken: samenvatten, onderlijnen of fluoresceren, schematiseren, mindmapping,… Welke studietechniek je gebruikt, is afhankelijk van het vak. Je studeert Frans namelijk niet op dezelfde manier als geschiedenis of wiskunde. Tijdens de bijles bekijken we per vak welke studietechniek voor jou het beste werkt.
 • Studieomgeving: Waar je studeert, is even belangrijk als hoe je studeert in het middelbaar onderwijs. Studeren in een rustige en ordelijke studieomgeving werkt motiverend en bevordert je concentratie! Maar hoe ziet zo’n studieomgeving er precies uit? Wat doe je met jouw laptop en smartphone tijdens het studeren? Studeer je het best met of zonder muziek? Het zijn vragen die onze begeleiders stuk voor stuk beantwoorden tijdens de studiemethode bijlessen. 
 • Studieplanning: Wat ben je met een goede studiemethode en de ideale studieomgeving als je te laat begint met studeren? Een realistische studieplanning is cruciaal voor goede (examen)resultaten. Het klinkt misschien vreemd, maar vaak zorgt een goede studieplanning ervoor dat je minder zal moeten studeren. Hoe dat komt, wordt op de studiemethode bijles uitgebreid uitgelegd. Tijdens de bijlessen geven onze begeleiders ondermeer een antwoord op volgende vragen:
  • Wanneer moet ik beginnen te studeren?
  • Hoe lang studeer ik aan één stuk?
  • Met welk vak moet ik beginnen studeren?
  • Wat als ik minder gestudeerd heb dan er op mijn planning staat?

Wanneer is de studiemethode bijles een succes?

Uiteraard is het doel van de studiemethode bijles om jou betere studieresultaten te laten halen! Toch is dit niet het enige doel van de bijles! We vinden het namelijk even belangrijk dat jij een goede studiemethode hebt gevonden waarmee jij in de toekomst zelfstandig goede studieresultaten kan behalen. We hechten daarom veel belang aan doelgericht studeren en een goede balans tussen studeren en ontspannen. De bijlessen zorgen er dus niet persé voor dat je meer zal moeten studeren!

Wanneer volg je best bijles studiemethode?

Hoe vroeger je de studiemethode bijlessen volgt, hoe meer voordeel je er zal uithalen! Je volgt de bijlessen dus het best in de eerste graad of tweede graad van het secundair onderwijs zodat je meteen alle tips om beter te studeren kan toepassen. Uiteraard kan je ook in de derde graad van het secundair onderwijs de bijlessen volgen! Om het meeste resultaat te halen uit de studiemethode bijles is het belangrijk om hiermee te starten bij aanvang van het semester. Het is namelijk onmogelijk voor studiebegeleiders om jouw ‘ideale’ studiemethode op één week tijd te vinden en die toe te passen. 

Wie geeft bijles studiemethode in het middelbaar?

De studiemethode bijlessen in het middelbaar onderwijs worden gegeven door ervaren bachelor- en masterstudenten van de universiteit of hogeschool! Zij worden zorgvuldig gescreend op basis van hun studieresultaten en didactische vaardigheden en worden steeds door ons opgeleid. Zij beheersen elk aspect van de bijlessen en omdat ze zelf nog studeren kunnen ze hun eigen ervaringen delen. Zo garanderen we een kwalitatieve studiemethode bijles.

Thuis, online of bij Studant

Jij kiest wanneer en hoe vaak

Van €28 tot €32/uur

Begeleiding aanmaken

 • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
 • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
 • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Vul dan snel onze twee formulieren in om de bijlessen op te starten

Infogesprek aanvragen

 • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
 • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
 • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Waar bevinden onze begeleiders studiemethode zich voor het secundair onderwijs?