Bijles studiemethode voor het hoger onderwijs

Als je je diploma van het middelbaar op zak hebt, is het eindelijk tijd voor het hoger onderwijs! Een spannende stap, waar velen naar uitkijken. Toch is het vaak niet allemaal rozengeur en maneschijn: de lessen zijn vaak zwaarder dan verwacht, waardoor de studiemethode van het middelbaar niet meer effectief zijn. Kan jij hulp gebruiken om je door die ellenlange cursussen te worstelen? Of iemand die je in planningen wijs kan maken? Dan ben je bij Studant aan het juiste adres: in onze bijles studiemethode hoger onderwijs gaan we samen op zoek naar een geschikte manier om je leerstof te verwerken. Zo behaal jij binnenkort de goede resultaten waar je zo op hoopte!

Afbeelding
Bijles hoger studiemethode

Wat houdt bijles studiemethode in?

Tijdens de bijlessen studiemethode leren we jou hoe je efficiënt en doelgericht kan studeren. Dit doen we door jouw studiemethode vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en tips te geven om beter te studeren.

 • Studeerproces: We delen het studeerproces op in vijf grote fasen: oriënteren, begrijpen, toepassen, memoriseren en herhalen. Het klinkt ook vrij logisch dat je de leerstof eerst moet begrijpen alvorens je oefeningen kan maken. Tijdens de studiemethode bijlessen verduidelijken we eerst de vijf fasen en geven we vervolgens tips over hoe je jouw studiemethode het best aanpast naargelang de fase.  
 • Studietechnieken: Er bestaan ontzettend veel verschillende methoden om leerstof te verwerken: samenvatten, onderlijnen of fluoresceren, schematiseren, mindmapping,… Welke studietechniek je gebruikt, is afhankelijk van het vak. Je studeert Frans namelijk niet op dezelfde manier als geschiedenis of wiskunde. Tijdens de bijles bekijken we per vak welke studietechniek voor jou het beste werkt.
 • Studieomgeving: Waar je studeert, is even belangrijk dan hoe je studeert in het middelbaar onderwijs! Studeren in een rustige en ordelijke studieomgeving werkt motiverend en bevordert je concentratie! Maar hoe ziet zo’n studieomgeving er precies uit? Wat doe je met jouw laptop en smartphone tijdens het studeren? Studeer je het best zonder of met muziek? Het zijn vragen die onze begeleiders stuk voor stuk beantwoorden tijdens de studiemethode bijlessen. 
 • Studieplanning: Wat ben je met een goede studiemethode en de ideale studieomgeving als je te laat begint met studeren? Een realistische studieplanning is cruciaal voor goede (examen)resultaten. Het klinkt misschien vreemd, maar vaak zorgt een goede studieplanning ervoor dat je minder zal moeten studeren. Hoe dat komt, wordt op de studiemethode bijles uitgebreid uitgelegd. Tijdens de bijlessen geven onze begeleiders ondermeer een antwoord op volgende vragen:
  • Wanneer moet ik beginnen te studeren?
  • Hoe lang studeer ik aan één stuk?
  • Met welk vak moet ik beginnen studeren?
  • Wat als ik minder gestudeerd heb dan er op mijn planning staat?

Wanneer is de bijles studiemethode een succes?

Uiteraard is het doel van de studiemethode bijles om jou betere studieresultaten te laten halen! Toch is dit niet het enige doel van de bijles! We vinden het namelijk even belangrijk dat jij een goede studiemethode hebt gevonden waarmee jij in de toekomst zelfstandig goede studieresultaten kan behalen. We hechten daarom veel belang aan doelgericht studeren en een goede balans tussen studeren en ontspannen. De bijlessen zorgen er dus niet persé voor dat je meer zal moeten studeren!. 

Wanneer volg je bijles studiemethode?

Tijdens de bijles studiemethode helpen wij je bij het zoeken naar een geschikte studiemethode voor jouw vakken: je studeert immers anders voor verschillende vakken. 

In de bijles studiemethode zullen onze begeleiders tips en verschillende studiemethodes aanreiken om beter te studeren. En dit zowel doorheen het jaar als in de vakantie!

Wie geeft bijles studiemethode in het hoger onderwijs?

Onze begeleiders die bijles studiemethode aan hoger onderwijs geven, zijn zorgvuldig gescreend. Vaak gaat het om bachelorstudenten uit de lerarenopleiding of bachelor- en masterstudenten die door ons zijn opgeleid. Zo hebben zij het nodige inzicht in studieproblematieken en hebben zij voldoende kennis om jou te helpen bij het ontwikkelen van een goede studiehouding. Door hen te selecteren als begeleiders garanderen wij een kwalitatieve bijles studiemethode.

Thuis, online of bij studant

Jij kiest wanneer en hoeveel!

Van €28 tot €32/uur

Begeleiding aanmaken

 • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
 • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
 • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Vul snel onze twee formulieren in om je bijles op te starten!

Infogesprek aanvragen

 • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
 • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
 • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Waar bevinden onze begeleiders studiemethode zich voor het hoger onderwijs?