Bijles duits hoger onderwijs

Duits is geen gemakkelijke taal om te leren. Toch is een actieve kennis van het Duits geen verloren moeite: in je latere carrière komt deze taal zeker nog van pas. Weet je niet meer wanneer je akkusativ of dativ moet gebruiken? En wat is het verschil nu weer tussen Präposition en Konjunktion? Onze bijles Duits legt het allemaal nog een keer uit op jouw eigen tempo. Zo ben jij na enkele weken al vloeiend in ‘die deutsche Sprache'!

Afbeelding
Bijles Duits hoger

Wat houdt bijles Duits in?

Onze bijles Duits voor het hoger onderwijs baseert zich op jouw cursus: elke bijles wordt opgesteld in functie van de leerstof die jij moet kennen en kunnen. De begeleider vraagt jouw oefeningen op, zodat die opnieuw gemaakt kunnen worden. Tijdens de bijles Duits concentreren we ons op volgende onderdelen:

  • Het begrijpen en kunnen toepassen van de grammatica: de Duitse grammatica kent veel regels en uitzonderingen: om die allemaal te onthouden, is dagelijkse herhaling de sleutel tot succes. In de bijles Duits zal de begeleider je de grammatica opnieuw uitleggen en de nodige oefeningen opgeven.
  • Het trainen van je vaardigheden: er wordt geoefend op lezen, spreken (uitspraak), schrijven en luisteren.
  • Het memoriseren van de woordenschat: in het hoger onderwijs moet je grote hoeveelheden aan leerstof verwerken. In de bijles Duits leer je technieken om sneller en efficiënter te studeren.

Wanneer volg je bijles Duits?

Als je tijdens het academiejaar al problemen ondervindt, dan raden wij je bijlessen Duits aan om niet achterop te raken. Het is namelijk heel belangrijk dat je vanaf les één mee bent met de juiste voorzetsels, naamvallen en verbuigingen. Wacht niet te lang, want hoe sneller we de bijles Duits starten, hoe sneller je zelfstandig verder kan. In de zomermaanden kunnen we je ook altijd bijstaan met een bijles Duits voor je herexamen.

Wie zijn onze begeleiders Duits?

In het hoger onderwijs krijg je bijles Duits van bachelor- en masterstudenten uit taalopleidingen zoals Toegepaste Taalkunde, Vertaler-Tolk en Taal- en Letterkunde. Zij beschikken over de kennis en kunde van het hoger onderwijs om je op de juiste weg te zetten! Viel Erfolg!

Thuis, online of bij studant

Jij kiest wanneer en hoeveel!

Van €28 tot €32/uur

Begeleiding aanmaken

  • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
  • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
  • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Vul snel onze twee formulieren in om je bijles op te starten!

Infogesprek aanvragen

  • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
  • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
  • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Waar bevinden onze begeleiders Duits zich voor het hoger onderwijs?