Structurele paperbegeleiding

Op het hoger onderwijs kan je er niet rond: papers zijn een vaak gebruikte vorm om je te beoordelen. In heel wat opleidingen aan de hogeschool zijn bijvoorbeeld stageverslagen niet weg te denken. Andere richtingen worden geconfronteerd met juridische jaartaken, rechtspapers, groepswerken en onderzoeksmethodologieën. Op het einde van jouw academische carrière krijg je vervolgens de opdracht om een bachelorproef, eindwerk en/of masterproef te schrijven. De opdracht is elke keer anders maar er zijn gelijkaardige elementen in elke paper die je moet schrijven: goed timemanagement, voldoende kritische zin, academisch taalgebruik en correcte statistische analyses. Loop jij ergens vast? Dan kunnen wij jou helpen!

Wat kan ik verwachten van een paperbegeleiding?

Een paperbegeleiding is een begeleiding waarin je over een langere periode wordt opgevolgd en ondersteund. Elke paperbegeleiding is uniek en afhankelijk van jouw noden. Je begeleider zal naast coach en motivator, ook een klankboard voor je kan zijn. Iemand met de nodige voorkennis die van A tot Z met je meekijkt. Dat kan helpen wanneer je niet weet waar te beginnen of wanneer je niet weet of je wel goed bezig bent. Om tot een succesvol resultaat te komen op het einde van de rit, kan er bij de paperbegeleiding gefocust worden op verschillende zaken:  

  • Timemanagement: Je begeleider zal als eerst met jou een planning opmaken. Deze moet aangeven wanneer er welk onderdeel van je paper min of minder klaar moet zijn. Zij zullen ook op regelmatige basis met je inchecken of je nog op schema zit en waar je eventueel op vast loopt.
  • Opbouw: De opbouw van je paper is afhankelijk van het type, zoals bv. rechtspaper, jaarverslag, bachelorproef, masterproef of thesis. Je begeleider kijkt erop toe dat je paper een correcte structuur hanteert, dat je de correcte bronvermeldingen (APA of V&A) gebruikt en dat je paper haalbare en concrete onderzoeksvragen heeft. Je begeleider neemt ook je methodologie onder de loep en zal je helpen om hierin de juiste keuzes te maken. 
  • Statische analyses: Heb jij een paper waarbij je gebruik moet maken van statistische analyses en kwantitatief onderzoek? Dan helpen onze begeleiders jou met veel plezier! Ze zijn gespecialiseerd in o.a. SPSS, SAS en R. Heb jij een ander programma nodig? Dan kan je ons altijd even contacteren en checken we voor jou de mogelijkheden. 
  • Nalezen: Krijg jij de feedback dat het je geen "academisch taalgebruik" gebruikt of dat je tekst te veel spreektaal bevat? Je begeleider zal je uitleggen wat dat precies inhoudt en zal je de nodige feedback geven om je paper in het juiste register te zetten. Dit kan overigens ook voor meerdere papers tijdens het academiejaar. Je begeleider leest op systematische basis je paper(s) na zodat je deze valkuil al ontspringt.

Wie geeft er paperbegeleiding?

Onze begeleiders die jou mogen helpen bij het opstellen, structureren en verbeteren van je paper zijn zorgvuldig gescreend. We selecteren hier uitsluitend studenten in hun masteropleiding, master-na-masteropleiding of in de eerste jaren van hun doctoraat. Zij hebben de nodige ervaring en kennis om jou te helpen in het ontwerpen van een kwalitatief en hoogstaand eindresultaat. Deze begeleiders krijgen ook continu feedback op hun werk waardoor ze zich elke keer blijven verbeteren en met heel veel zorg jou ondersteunen doorheen het proces.

Wat verwachten we van jou?

Voor de optimale werking van een paperbegeleiding zijn er enkele voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Ten eerste blijft het overleg met de promotor cruciaal. Je zal samen met onze begeleider een traject uitstippelen, maar dit moet nog steeds door de promotor goedgekeurd worden. Ten tweede zullen onze begeleiders in geen geval helpen bij het schrijven van het werk. Wel zullen ze het werk nalezen en van de nodige feedback voorzien, maar we verwachten van jou wel dat je zelf de woorden op papier zet. Zo kan je op het einde van het traject ook trots zijn op het afgeleverde werk. 

Thuis, online of op de campus

Jij kiest wanneer en hoeveel!

Slechts €32/uur

Begeleiding aanmaken

  • Ondervind je problemen met jouw paper? 
  • Loop jij vast met jouw statistische analyses?
  • Wil je graag snel starten met jouw paperbegeleiding? 

Vul dan snel onze formulieren in om de begeleiding op te starten!

Infogesprek aanvragen

  • Weet jij absoluut niet waar je moet beginnen? 
  • Loop jij vast bij het opstellen van een planning? 
  • Ben je op zoek naar meer informatie 

Onze studiecoaches helpen je graag verder tijdens een gratis infogesprek!

Wie zijn onze begeleiders paperbegeleiding?