Tarieven

Bij Studant staan we voor kwalitatieve studiebegeleiding aan een zo laag mogelijke prijs! Daarnaast staat tevredenheid van de student centraal. Je ontvangt daarom pas een factuur nadat we voor jou de perfecte match hebben gevonden en jij een klik voelt met je begeleider. Toch niet tevreden na de eerste les? Dan zal onze studiecoach contact opnemen en zorgen we voor een nieuwe begeleider zodat er steeds een 'goede' match is tussen student en begeleider.

Administratiekost

We hanteren een jaarlijkse administratiekost van €30 per student voor de lessen. Deze kost wordt in rekening gebracht per school- of academiejaar, startend vanaf september tot het daaropvolgende jaar.

Je krijgt deze administratiekost volledig verrekend op de factuur wanneer er voor minstens 16 uur gevolgd worden door een school- of academiejaar. De administratieve kost zal worden toegevoegd op de eerste factuur. 

Individueel uurtarief

Het uurtarief op het lager, secundair en hoger onderwijs voor individuele bijlessen bedraagt €32 per uur voor de eerste 4 uur (basispakket). Dit is ook de minimumduur van een begeleiding om resultaten te zien. We factureren deze 4 uur meteen na het vinden van een goede match voor de gevraagde ondersteuning. 

Indien jouw begeleiding langer duurt dan 4 uur, dan bedraagt het uurtarief voor de extra uren €28 per uur. Deze extra uren worden op maandelijkse basis gefactureerd.
 

Het uurtarief zoals hierboven weergegeven is inclusief mogelijke vervoersonkosten. Het basispakket betaal je eenmalig per schooljaar. Volg je dus meerdere begeleidingen, dan betaal je voor één van jouw begeleidingen het basispakket en voor de overige begeleidingen het tarief van de extra uren. 

Voorbeeld: als je 12 uur bijles wenst, dan bedraagt het tarief voor de eerste 4 uur €32/uur en voor de 8 aanvullende uren 28/uur.

Wil jij graag een begeleiding aanvragen voor het lager, secundair of hoger onderwijs? Dan kan je via ons inschrijvingsformulier een account aanmaken. Weet je niet helemaal goed welke ondersteuning je nodig hebt? Dan helpen mijn collega’s je graag verder via een vrijblijvend infogesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de problemen in kaart en bekijken we met jou hoe we jou op de beste manier kunnen ondersteunen.

Meerdere studenten

Wil je samen met één of enkele medestudenten les volgen over hetzelfde onderwerp? Dat kan! In kleine groepjes van twee of drie personen kan je bij ons perfect les volgen bij één begeleider. 

Volg je met twee personen samen les, dan betaal je 23 euro per uur per persoon. Wil je liever met drie studenten volgen? Dan betaal je 21 euro per uur per persoon.

Heb je een klein groepje van 4 of 5 personen? Dan mag je ons altijd contacteren via info@studant.be

Snelcursus

Ondervind je pas laat in het semester problemen? Dan kan je bij ons nog een snelcursus volgen net voor jouw examens. Voor een snelcursus geldt een toeslag van €3/uur, zowel bij het basispakket als bij de aanvullende uren. Dit wil zeggen dat het uurtarief voor het basispakket (4 uur) €35 bedraagt en voor alle aanvullende uren €31 bedraagt. De toeslag geldt vanaf onderstaande data:

  1ste semester 2de semester
   Secundair onderwijs 10 November 10 Mei
   Hoger onderwijs 20 November 1 Mei

Hoger onderwijs

Als je kiest voor paperbegeleiding, heb je als student verschillende mogelijkheden naargelang jouw noden: 

 • Algemene begeleiding doorheen het academiejaar 
 • Hulp bij het kwantiatief of kwalitatief onderzoek 
 • Nalezen van jouw papers, verslagen, bachelorproef of masterthesis

Voor de algemene begeleiding en de hulp bij statistische analyses bedraagt het uurtarief €32. De begeleiders worden zorgvuldig gescreend zodat ze jou kwalitatief kunnen begeleiden. 

Voor het nalezen van verslagen, bachelorproeven of een masterthesis hanteren we andere tarieven. Het nalezen gebeurt vanaf €0,01 per woord. Voor de exacte berekening maken we gebruik van een calculator die verschillende parameters in acht neemt:

 • Hoeveel woorden moeten er nagelezen worden?
 • Hoeveel tijd krijgen onze begeleiders hiervoor?
 • Wat is de taal van het werk? 
 • Waarop wil je dat onze begeleiders focussen tijdens het nalezen?

Wil jij graag een idee hebben van de kostprijs om een schrijfopdracht te laten nalezen?

Bereken de kostprijs met onze calculator

Secundair onderwijs

Het uurtarief voor eindwerkbegeleiding op het secundair onderwijs is hetzelfde als dit voor onze individuele studiebegeleiding. Voor het uurtarief hiervoor verwijzen we door naar het blok 'Individuele lessen'. 

Toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts

Het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts is één van de moeilijkste examens. Het vraagt veel voorbereiding en doorzettingsvermogen om aan het examen te kunnen deelnemen. Bij Studant hebben we ons gespecialiseerd in het voorbereiden van studenten op het toelatingsexamen! Hoewel we voornamelijk werken in kleine groepjes, wordt er zoveel mogelijk gepersonaliseerd. 

Iedere student ervaart de voorbereidingen op het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts anders. We bieden daarom verschillende mogelijkheden aan:

 • Coaching Package
 • Content Package
 • Customised Package
 • Digitaal zelfstudiepakket

Zo willen we voldoen aan de noden van iedere student. Dit heeft als gevolg dat ook het tarief van elk traject anders is. We verwijzen voor meer details over de inhoud en de tarieven daarom door naar de detailpagina over het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts. 

Bekijk tarieven toelatingsexamen

Groepslessen Universiteit Antwerpen

Naast individuele studiebegeleiding geven we ook groepslessen voor enkele faculteiten van de Universiteit Antwerpen: Bedrijfseconomie, Sociale Wetenschappen of Rechten. We doen dit voor de moeilijkste vakken van de studierichtingen:

 • Accountancy (FBE)
 • Beschrijvende statistiek (FBE) 
 • Algemene Economie (FBE, FSW en FRECHTEN)
 • Micro- en macro-economie (FBE)
 • Statistiek I en II (FSW)
 • Wiskundige methoden en technieken (SEW)
 • Wiskunde met bedrijfseconomische toepassingen (TEW en HI(B))

Tijdens de lessen behandelen we de volledige leerstof. Dit houdt in dat dus ook het aantal uren voor elke cursus en bijgevolg ook het tarief verschillend is. We verwijzen voor meer informatie over de tarieven van de groepslessen door naar de detailpagina.

Bekijk tarieven groepslessen