Blog

Onze bestuursleden schrijven regelmatig hun nuttige tips en tricks neer in een blog. Op die manier proberen we elk doelpubliek te informeren. Heb jij ideetjes voor een toffe blog? Dan mag je het ons altijd laten weten. 

Mind Matters bij Studant

Deze week is de Mind Matters Week en staat volledig in teken van mentaal welzijn. Bij Studant weten we maar al te goed dat studenten het niet altijd gemakkelijk hebben.

Read more

Studant’s Survival Gids - Kom het schooljaar goed door!

Het schooljaar is ondertussen weer lekker op gang aan het komen. De brooddozen zijn gevuld en de wekkers gezet. De agenda’s beginnen al aardig vol te geraken en de eerste testen zijn gemaakt en verbeterd. Gingen ze niet zo goed?

Read more

Studant laat je toe! (tot geneeskunde, dierengeneeskunde en tandheelkunde)

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen maar wij bij Studant zijn al volop aan de slag met alle voorbereidingen voor de toelatingsexamens van Arts, Tandarts en sinds dit jaar ook voor het toelatingsexamen Dierenarts. Huh, nu al? Ja!

Read more

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen arts en tandarts

Ben jij van plan om in juli deel te nemen aan het toelatingsexamen arts en tandarts? Heb je geen idee waar je moet beginnen met de voorbereidingen?

Read more

Nieuw schooljaar, nieuw begin

Zoals elk jaar is september weer een nieuw begin. Na een jaar van lockdowns, afstandsonderwijs en beperkingen is de start van het nieuwe schooljaar ook officieel de start van 'het nieuwe normaal'.

Read more

Waarom zou ik begeleider worden bij Studant?

Heb jij ons nieuw logo al gezien? Of kom jij hier nu naartoe om onze nieuwe website te bewonderen? We hopen dat jij de rebranding alvast even geslaagd vindt.

Read more

Slagen met online bijles, ook in coronatijden?

Het Coronavirus raast momenteel doorheen België en zet onze wereld op zijn kop. Scholen blijven dicht, streaming rukt de kop op en de vervangtaken blijven maar binnenstromen. En dan ben je opeens afhankelijk van die online wereld ...

Read more

Zeven skills die je verbetert als bijlesgever

Bijles geven heeft verschillende voordelen. Je verdient er een extra centje mee en het is heel flexibel. Daarnaast leer je ook nieuwe vaardigheden.

Read more

Hoe zorg ik voor evenwichtige planning in de paasvakantie?

Je loopt grandioos achter met samenvatten en na de paasvakantie is het echt alles op alles zetten voor een goede examenperiode in juni. Herken je jezelf hierin en heb je moeilijkheden met plannen?

Read more

12 last-minute tips om je thesis tot een goed einde te brengen

Studant verzamelde de beste tips and tricks van doctoraatstudenten om jouw thesis tot een goed eind te brengen. Hoe vermijd je de typische valkuilen? Waar schrijf je best? Hoe schrijf ik een excellente thesis? Dat lees je hier.   

Read more

zes tips voor een geslaagd tweede semester

Het tweede semester is uit de startblokken geschoten, tijd om er terug in te vliegen. Vielen je punten van het eerste semester wat tegen? Kwam je in de blokperiode ook plots in tijdsnood?

Read more

Sociale media, een vloek of een zegen bij het solliciteren?

Sociale media zijn onontbeerlijk in het sollicitatieproces vandaag de dag.

Read more