Hoe zorg ik voor evenwicht in mijn paasvakantie?

Geschreven door Margot Gysbrec… op wo, 28/03/2018 - 12:17

Plannen, organiseren, samenvatten en dat allemaal met een minder goed examenrooster. Misschien niet meteen de meest ideale start van de paasvakantie. Professoren bezorgen je stress en die stapel boeken blijft maar groeien. Je loopt grandioos achter met samenvatten en na de paasvakantie is het echt alles op alles zetten voor een goede examenperiode in juni.

12 last-minute tips om je thesis tot een goed einde te brengen

Geschreven door Elise Vervloes… op do, 15/03/2018 - 18:41

Studant is langs geweest bij enkele UA-doctoraatstudenten met de vraag: wat zijn nu de meest gemaakte fouten, en waar moeten studenten zeker op letten bij het schrijven van een thesis? Vermits zij al enkele jaren goede en ook slechtere thesissen verbeterden, hebben ze ons enkele top-tips kunnen geven! 

Sociale media, een vloek of een zegen bij het solliciteren

Geschreven door Sofie Paternos… op di, 13/02/2018 - 14:20

“Uren heb je besteed om al jouw positieve eigenschappen en competenties mooi in de verf te zetten op jouw curriculum vitae. Het resultaat is een echte Picasso. Daarnaast heeft het je bloed, zweet en tranen gekost om de meest overtuigende motivatiebrief te schrijven. Je weet nu al dat die droomjob de jouwe wordt! 

Ik wist het daarstraks nog … - 3 tips om woordjes van buiten te leren

Geschreven door Sofie Paternos… op di, 21/11/2017 - 17:21

Van buiten leren, het is niet tof. Duurt het uren om een paar woordjes van buiten te leren? Steek je regelmatig je tong uit naar je vocabulaire, omdat die altijd beter moet weten? Of leg je liever je glossary op je hoofd en hoopt om zo de lijst te onthouden? Memoriseren kan je op verschillende manieren en hoeft niet altijd saai te zijn. Hier zijn een paar van onze tips en tricks.

Hoe overleef ik die eerste blokperiode?

Geschreven door Margot Gysbrec… op wo, 15/11/2017 - 12:50

Op de hogeschool of universiteit sta je voor een grote uitdaging. De hoeveelheden leerstof stapelen zich op, cursussen en boeken lijken torenhoog en die goede wil om eigen samenvattingen te maken van elk vak lijkt een moeilijk te klaren klus. Na twee maanden colleges volgen, kan het zijn dat je soms het bos niet meer door de bomen ziet.

Hoe verminder ik stress tijdens de blokperiode?

Geschreven door Elise Vervloes… op di, 03/01/2017 - 17:02

Enkele relax- en voedingstips voor een geslaagde blok

Dag in dag uit studeren, hoe overleef je zoiets zonder gek te worden? En de stapel cursussen wordt ook maar niet kleiner! Dit kan een stressvolle maand worden. Maar dat hoeft het niet te zijn! Met een routine, ontspanning en gezonde levensstijl kan de blok ook géén bal vol stress en korte nachten worden.