Blog

Onze bestuursleden schrijven regelmatig hun nuttige tips en tricks neer in een blog. Op die manier proberen we elk doelpubliek te informeren. Heb jij ideetjes voor een toffe blog? Dan mag je het ons altijd laten weten. 

3 tips voor ouders tijdens de Paas-examens

De paasexamens zijn alweer bezig of staan vlak voor de deur. Wat vliegt dat schooljaar weer voorbij! Ging het allemaal een beetje té snel en weet jouw kind niet waar die eerst aan moet beginnen?

Read more

New Semester, New You

Het is weer zover, het nieuwe semester is begonnen, je zit vol goede voornemens en hernieuwde motivatie maar hoe hou je die goede voornemens nu ook écht vol?

Read more

5 Tips voor een vliegende start van 2023 (op het middelbaar)

Het nieuwe jaar is van start en het schooljaar is alweer halverwege! Wat vliegt de tijd vooruit. Vlieg jij mee? Met deze tips helpen we jou alvast op weg! Het nieuwe jaar nodigt uit voor reflectie, evaluatie en vooral: goede voornemens.

Read more

3 tips voor een gesprek over een slecht rapport

De kerstperiode staat voor de deur maar misschien bracht de kerstman bij jullie thuis wel een slecht rapport van één van je oogappels. Als ouder maak je je ongetwijfeld zorgen maar voor je kind is dit vaak ook een moeilijke klap.

Read more

HELP ik ben te laat aan de blok begonnen, wat nu?

Kerst staat voor de deur, de pakjesdrukte is stilaan weer voorbij en de blok is volop bezig. Wow is het al zo laat?! Ja hoor, maar geen stress!

Read more

Mind Matters bij Studant

Deze week is de Mind Matters Week en staat volledig in teken van mentaal welzijn. Bij Studant weten we maar al te goed dat studenten het niet altijd gemakkelijk hebben.

Read more

Studant’s Survival Gids - Kom het schooljaar goed door!

Het schooljaar is ondertussen weer lekker op gang aan het komen. De brooddozen zijn gevuld en de wekkers gezet. De agenda’s beginnen al aardig vol te geraken en de eerste testen zijn gemaakt en verbeterd. Gingen ze niet zo goed?

Read more

Studant laat je toe! (tot geneeskunde, dierengeneeskunde en tandheelkunde)

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen maar wij bij Studant zijn al volop aan de slag met alle voorbereidingen voor de toelatingsexamens van Arts, Tandarts en sinds dit jaar ook voor het toelatingsexamen Dierenarts. Huh, nu al? Ja!

Read more

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen arts en tandarts

Ben jij van plan om in juli deel te nemen aan het toelatingsexamen arts en tandarts? Heb je geen idee waar je moet beginnen met de voorbereidingen?

Read more

Nieuw schooljaar, nieuw begin

Zoals elk jaar is september weer een nieuw begin. Na een jaar van lockdowns, afstandsonderwijs en beperkingen is de start van het nieuwe schooljaar ook officieel de start van 'het nieuwe normaal'.

Read more

Waarom zou ik begeleider worden bij Studant?

Heb jij ons nieuw logo al gezien? Of kom jij hier nu naartoe om onze nieuwe website te bewonderen? We hopen dat jij de rebranding alvast even geslaagd vindt.

Read more

De online wereld: wat nu?

Het Coronavirus raast momenteel doorheen België en zet onze wereld op zijn kop. Scholen blijven dicht, streaming rukt de kop op en de vervangtaken blijven maar binnenstromen. En dan ben je opeens afhankelijk van die online wereld ...

Read more