Hoe verminder ik stress tijdens de blokperiode?

Geschreven door Elise Vervloes… op di, 03/01/2017 - 17:02

Enkele relax- en voedingstips voor een geslaagde blok

Dag in dag uit studeren, hoe overleef je zoiets zonder gek te worden? En de stapel cursussen wordt ook maar niet kleiner! Dit kan een stressvolle maand worden. Maar dat hoeft het niet te zijn! Met een routine, ontspanning en gezonde levensstijl kan de blok ook géén bal vol stress en korte nachten worden.

Hoe leer ik beter studeren?

Geschreven door Evelien Dierck… op za, 26/11/2016 - 17:40

Zelfs indien je je examenrooster nu nog niet hebt gekregen, kan het zeker geen kwaad om al eens een planning op te stellen. Niet alleen ben je zo al beter voorbereid op de komende examens, het zorgt ook voor rust en controle. Het is belangrijk dat je goed kan inschatten wanneer je nu precies aan ‘den blok’ moet beginnen, volgende stappenplan kan je daar alvast bij helpen!

Mijn kind studeert niet … 4 tips voor het motiveren van je kind!

Geschreven door Elise Vervloes… op wo, 02/11/2016 - 11:02

Motivatie van ieder individu is even uniek als de persoonlijkheid van je kind. Eenzelfde aanpak zal misschien werken voor je dochter maar laat je zoon nog steeds zuchtend voor de tv zitten. Maar hoe zorg je er dan voor dat je kind gemotiveerd door zijn schoolcarrière loopt? Hopelijk geeft deze blogpost je iets meer duidelijkheid.

Studentenjobs in een notendop

Geschreven door Sofie Paternos… op vr, 30/09/2016 - 20:57

Jobstudent, vrijwilliger of zelfstandige in bijberoep? Ongetwijfeld heb je alle termen al een keer horen vallen en ongetwijfeld zijn er nog een paar andere namen die ik niet heb opgesomd, maar wat betekenen die termen nu? De grootste tip voor elke studentenjob is "Ken je limiet, zowel in tijd als in loon."