Sociale media, een vloek of een zegen bij het solliciteren

Geschreven door Sofie Paternos… op di, 13/02/2018 - 14:20

“Uren heb je besteed om al jouw positieve eigenschappen en competenties mooi in de verf te zetten op jouw curriculum vitae. Het resultaat is een echte Picasso. Daarnaast heeft het je bloed, zweet en tranen gekost om de meest overtuigende motivatiebrief te schrijven. Je weet nu al dat die droomjob de jouwe wordt! 

Ik wist het daarstraks nog … - 3 tips om woordjes van buiten te leren

Geschreven door Sofie Paternos… op di, 21/11/2017 - 17:21

Van buiten leren, het is niet tof. Duurt het uren om een paar woordjes van buiten te leren? Steek je regelmatig je tong uit naar je vocabulaire, omdat die altijd beter moet weten? Of leg je liever je glossary op je hoofd en hoopt om zo de lijst te onthouden? Memoriseren kan je op verschillende manieren en hoeft niet altijd saai te zijn. Hier zijn een paar van onze tips en tricks.

Hoe overleef ik die eerste blokperiode?

Geschreven door Margot Gysbrec… op wo, 15/11/2017 - 12:50

Op de hogeschool of universiteit sta je voor een grote uitdaging. De hoeveelheden leerstof stapelen zich op, cursussen en boeken lijken torenhoog en die goede wil om eigen samenvattingen te maken van elk vak lijkt een moeilijk te klaren klus. Na twee maanden colleges volgen, kan het zijn dat je soms het bos niet meer door de bomen ziet.

Hoe verminder ik stress tijdens de blokperiode?

Geschreven door Elise Vervloes… op di, 03/01/2017 - 17:02

Enkele relax- en voedingstips voor een geslaagde blok

Dag in dag uit studeren, hoe overleef je zoiets zonder gek te worden? En de stapel cursussen wordt ook maar niet kleiner! Dit kan een stressvolle maand worden. Maar dat hoeft het niet te zijn! Met een routine, ontspanning en gezonde levensstijl kan de blok ook géén bal vol stress en korte nachten worden.

Hoe leer ik beter studeren?

Geschreven door Evelien Dierck… op za, 26/11/2016 - 17:40

Zelfs indien je je examenrooster nu nog niet hebt gekregen, kan het zeker geen kwaad om al eens een planning op te stellen. Niet alleen ben je zo al beter voorbereid op de komende examens, het zorgt ook voor rust en controle. Het is belangrijk dat je goed kan inschatten wanneer je nu precies aan ‘den blok’ moet beginnen, volgende stappenplan kan je daar alvast bij helpen!

Mijn kind studeert niet … 4 tips voor het motiveren van je kind!

Geschreven door Elise Vervloes… op wo, 02/11/2016 - 11:02

Motivatie van ieder individu is even uniek als de persoonlijkheid van je kind. Eenzelfde aanpak zal misschien werken voor je dochter maar laat je zoon nog steeds zuchtend voor de tv zitten. Maar hoe zorg je er dan voor dat je kind gemotiveerd door zijn schoolcarrière loopt? Hopelijk geeft deze blogpost je iets meer duidelijkheid.