Wat houdt bijles rechten voor het hoger onderwijs juist in?

Een bijles rechten voor het hoger onderwijs kan alle kanten uitgaan. Dat hangt af van je opleiding en de hoeveelheid materie die je te verwerken krijgt. Studeer jij rechten? Of gaat het over een bijkomstig vak in je opleiding waarin eerder een basiscursus aangeboden wordt? Studant geeft bijles rechten voor elke opleiding en elk niveau van het hoger onderwijs.

Voor de bijles rechten kijken we eerst en vooral naar de voorkennis die je hebt. Op basis daarvan zal de bijles rechten vorm krijgen. De begeleider gaat samen met jou op zoek naar de probleemgebieden, zodat die zo efficiënt mogelijk aangepakt kunnen worden. De bijles rechten bevat volgende onderdelen:

 • Het gebruiken van juridische termen in het algemeen, in wetgeving, in rechtspraak en in rechtsleer. In de bijles rechten worden de termen uitgelegd, zorgen we voor een kadering in ruimere context, en passen we ze toe op jouw cursus.
 • Het afbakenen van een rechtsprobleem voor het oplossen van een casus. In de bijles rechten voor het hoger onderwijs krijg je de theorie, maar op het examen moet je de theorie toepassen.  In de bijles leer je aan de hand van oefeningen hoe je een rechtsprobleem moet identificeren.
 • Het gebruiken van een wetboek. Het is belangrijk dat je het wetboek tijdens het academiejaar al gebruikt, omdat het de basis van het rechtssysteem is. Vaak mag je in het hoger onderwijs het wetboek tijdens het examen raadplegen. Tijdens de bijles rechten leren we je de juiste technieken aan om het wetboek te gebruiken.
 • Het oefenen van vaardigheden. Dat is vooral van toepassing bij het lezen en schrijven van juridische teksten, die vol vakjargon zitten. Zit daar je probleem, dan lossen we dat tijdens de bijles rechten op.
 • Het aanleren van de juiste studiemethode. Rechten studeren vergt vaak andere methodes dan een cursus statistiek, Frans of economie. In onze bijles rechten zullen de begeleiders je wegwijs maken in specifieke onderdelen van het rechtssysteem.

Deelgebieden bijles rechten in het hoger onderwijs

In de rechten heb je veel vakgebieden. Zo kan recht in het hoger onderwijs worden onderverdeeld in verschillende disciplines, waaronder: fiscaal recht, buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht (BCA), privaatrecht, bronnen en beginselen van het recht, personen- en familierecht, verbintenissenrecht, strafrecht, staatsrecht, strafprocesrecht, vennootschapsrecht, familiaal vermogensrecht, socialezekerheidsrecht, burgerlijk recht, enzovoort.

Wanneer bijles rechten in het hoger onderwijs volgen?

Bijles rechten is nooit verloren. Je wordt er hoogstwaarschijnlijk in je latere carrière of leven toch mee geconfronteerd. Ondervind je problemen en loopt het niet allemaal van een leien dakje? Dan kan je zowel tijdens de zomermaanden als tijdens het academiejaar bij Studant terecht voor een bijles rechten voor het hoger onderwijs.

Wie zijn onze studiebegeleiders bijles rechten in het hoger onderwijs?

Bachelor- en masterstudenten uit Rechten of Rechtspraktijk. Zij hebben een degelijke basis om bijles rechten te geven en onze studenten te begeleiden. Op deze manier garanderen wij dat de bijles rechten voor het hoger onderwijs van een hoog niveau is en dat zorgt voor hoge slaagkansen.

Waar?

Thuis, online, in de buurt van de campus of op het Studant kantoor

Wanneer?

Jij kiest hoeveel lessen en wanneer ze gegeven worden

Wie?

Studenten van de universiteit en hogeschool

Prijs?

Het tarief van de begeleiding bedraagt tussen €25 en €28!

Begeleiding nodig?

 • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
 • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
 • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Zoek je hulp voor het toelatingsexamen? Klik dan hier!

Begeleiding online aanmaken

Gesprek aanvragen?

 • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
 • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
 • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Maak een afspraak

Waar bevinden onze begeleiders Rechten zich voor het hoger onderwijs?