Hoe verloopt de bijles wiskunde in het middelbaar?

Om je bijles wiskunde vlot te laten verlopen, vragen we om op voorhand al je lesmateriaal zoals werkboek, handboek en toetsen klaar te leggen voor de start van de bijles. Zo krijgt onze leerkracht wiskunde snel een goed inzicht in het lesmateriaal dat je moet kennen en kan je gemakkelijk aangeven waar het voor jou soms moeilijk is.

Na de kennismaking gaat onze leerkracht meteen aan de slag. Eerst zal hij of zij samen met jou je inhoudstafel en je testen overlopen en kijken waar je tegen aanloopt. Zo heb jij de herhaling van de leerstof en kan onze leerkracht wiskunde de bijles meer op jouw behoeften afstemmen. Vervolgens zal onze begeleider met jou de leerstof van het middelbaar van de huidige week overlopen. In volgende bijlessen kan je dan ook eventuele achterstand inhalen. Het kan ook zijn dat de begeleider aangeeft welke hoofdstukken je best eerst zelfstandig herhaald voor je ermee aan de slag gaat in de volgende bijles wiskunde. 

Concreet zal je begeleider eerst de theorie met jou herhalen. Dat kan door het eerst opnieuw aan jou uit te leggen en het in te oefenen aan de hand van oefeningen. Als je de leerstof al een beetje beheerst, zullen de rollen vaak omgedraaid worden in de bijles wiskunde. Dan zal je leerkracht wiskunde vragen dat jij de theorie aan hem uitlegt, zo kan hij of zij nagaan dat je de leerstof volledig onder de knie hebt. Tijdens deze fase zullen de begeleider samen met jou een formularium aanleggen met alle belangrijkste wiskundige regels uit je handboek.

Na het inoefenen van de theorie is het tijd voor de praktijk. Je kan je oefeningen opnieuw maken of je kan extra oefeningen van je smartschool of uit je handboek nemen. Onze begeleider zal je altijd eerst gemakkelijke oefeningen laten maken en daarna opbouwen naar de moeilijkere graad. Zo kan je je kennis over de methode om oefeningen op te lossen stapsgewijs opbouwen en eventuele foute redeneringen gemakkelijk aanpassen.  

De combinatie van deze twee elementen zorgen voor een beter begrip van de leerstof. Je zal merken dat je na de bijles wiskunde zelfs de moeilijke oefeningen snel en gemakkelijker kan oplossen. In het secundair onderwijs is herhaling essentieel. Daarom gaat de leerkracht wiskunde met jou ook een planning opstellen, zo kan je op regelmatige tijdstippen met je vragen bij de bijlesleerkracht wiskunde terecht en bouw je geen achterstand op. Vaak zal je ook extra oefeningen of huiswerk van de begeleider krijgen, zodat je moeilijke materie blijft inoefenen. Tijdens de volgende bijles wiskunde worden deze dan overlopen en kan je eventuele vragen stellen.

 

Deelgebieden wiskunde in het secundair onderwijs

Tijdens een bijles wiskunde voor het middelbaar worden er verschillende deelgebieden behandeld, afhankelijk van jouw leerstof en noden. Zo kunnen we jou begeleiden tijdens de bijles wiskunde in o.a.:

  • Notaties, symbolen, bewijzen en axioma’s;
  • Functies: limieten, afgeleiden, integralen, verloop, differentialen;
  • Kansrekenen, vergelijkingen en ongelijkheden en complexe getallen, veeltermen, rijen;
  • Meetkunde: ruimtemeetkunde,  goniometrie, punten, vlakken, vergelijkingen van de rechten en vlakken;

Vind je jouw onderwerp van de bijles wiskunde niet terug in de lijst, kan je alsnog aanmelden voor een bijles in het middelbaar. Vaak gaat het dan om een specifiek onderdeel dat onder een van deze deelgebieden valt.

Wanneer volg je de bijles wiskunde het best?

Wiskunde is een schoolvak dat sterk steunt op alle voorgaande jaren. Als je het jaar ervoor tegen een probleem aanliep, is de kans groot dat het dit jaar terug het geval zal zijn. Maar laat je daardoor niet afschrikken. De bijles wiskunde kan je zowel tijdens het jaar als tijdens de zomermaanden krijgen, zowel voor een vakantietaak als voor een herexamen, maar het best is natuurlijk om zo vroeg mogelijk te starten, zodat je niet op het einde met een berg vragen zit. 

Wie geeft bijles wiskunde in het middelbaar?

Onze leerkrachten wiskunde zijn bachelor- en masterstudenten uit richtingen met een grote hoeveelheid wiskunde zoals Handelsingenieur, Toegepaste Economische Wetenschappen en Wiskunde. Omdat wiskunde heel ruim is, zoeken we voor elke bijles een begeleider uit een nauw aansluitende richting. Daarnaast hebben onze begeleiders nog de meest recente kennis en hebben ze de nodige ervaring met jouw cursus, zodat jij zeker kan zijn van een relevante en efficiënte bijles wiskunde.  

Waar?

Thuis, online, in de buurt van de campus of op het Studant kantoor

Wanneer?

Jij kiest hoeveel lessen en wanneer ze gegeven worden

Wie?

Studenten van de universiteit en hogeschool

Prijs?

Het tarief van de begeleiding bedraagt tussen €25 en €28!

Begeleiding nodig?

  • Ondervind je problemen met een specifiek vak? 
  • Heb je zelf een goed beeld van welke hulp je wenst?
  • Wil je graag snel starten met een begeleiding?

Zoek je hulp voor het toelatingsexamen? Klik dan hier!

Begeleiding online aanmaken

Gesprek aanvragen?

  • Ondervind je problemen met meerdere vakken?
  • Geen idee welke hulp je precies nodig hebt?
  • Wil je meer informatie over onze werking?

Onze studiecoaches helpen je graag verder!

Maak een afspraak

Waar bevinden onze studiebegeleiders bijles wiskunde zich voor het secundair onderwijs?