Voorbereidingscursus toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts - content

Het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts is één van de moeilijkste examens. Het vraagt voorbereiding en doorzettingsvermogen én dan nog ben je niet zeker of je zal slagen. Is het jouw droom om arts of tandarts te worden, maar schrikt het ingangsexamen je af? Wij staan alvast klaar om jou te helpen slagen! Vorig jaar slaagden maar liefst 78% van onze studenten. Wil jij jouw droom in vervulling zien gaan? Schrijf je dan in voor onze cursus en ga optimaal voorbereid naar het toelatingsexamen. 

Nieuw: vanaf academiejaar 2024 - 2025 kan je onze voorbereidingscursus arts, tandarts en dierenarts volgen in Antwerpen, Brussel en Gent! 

De cursus in een notendop

In ons voorbereidingstraject krijg je de volledige leerstof uitgelegd op 13 zaterdagen of 13 zondagen.  We behandelen beide onderdelen van het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts:

  • Kennis en inzicht in de wetenschappen (KIW): fysica, wiskunde, chemie en biologie
  • Generieke competenties (GC): CLEAR en VAARDIG

De lesdagen van fysica (4), wiskunde (3), chemie (3) en biologie (2) starten in de voormiddag (09u00 - 12u30) met het opfrissen van de theorie. In de namiddag spitsen we ons toe op het maken van voorbeeldoefeningen die representatief zijn voor het toelatingsexamen.  Daarnaast leren we jou meteen ook een aantal cruciale vaardigheden die nodig zijn op het ingangsexamen zoals het maken van meerkeuzevragen onder tijdsdruk en het omgaan met giscorrectie.  Naast de oefeningen in de les krijg je voor elk vak ook extra oefeningen mee naar huis. Je krijgt de oefeningen in overzichtelijke bundels, inclusief een volledig uitgeschreven verbetersleutel. In totaal krijg je zo meer dan 1000 voorbeeldoefeningen die je kan maken doorheen het jaar. 

Daarnaast wordt er ook een volledige dag gefocust op de generieke competenties van de toelatingsproef, namelijk CLEAR en VAARDIG (1 dag).

  • CLEAR (voormiddag): We starten met het geven van enkele tips & tricks die je bij elke vraag in je achterhoofd moet houden. Vervolgens lossen we een hele reeks voorbeeldcasussen op, zodat je vertrouwd wordt met de vraagstelling.
  • VAARDIG (namiddag): Eerst leer je hoe je snel en efficiënt teksten kan lezen op de computer. Vervolgens trainen we samen op het analyseren van teksten en interpreteren van schema’s. Tot slot behandelen we een reeks teksten uit vorige examens of uit wetenschappelijke tijdschriften zodat jij weet wat jou te wachten staat op het toelatingsexamen.

Je krijgt voor beide onderdelen ook extra oefeningen mee naar huis. Zo ga je optimaal voorbereid naar het ingangsexamen. 

Lesgevers?

Onze voorbereidingscursus wordt gegeven door studenten geneeskunde, tandheelkunde en diergeneeskunde die ervaringsdeskundigen zijn op elk vlak van het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts. Ze namen niet alleen zelf deel, maar ze hebben de voorbije jaren ook al talloze studenten helpen slagen voor het ingangsexamen. Verder kunnen ze jou ook vertellen over hun ervaringen met de richting zelf.

De begeleiders kijken er alvast naar uit om jou te helpen bij de toelatingsproef! Zij zullen jou met het nodige enthousiasme de leerstof uitleggen en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kan je vragen stellen tijdens de lessen of nadien online. Doorheen de paasvakantie en de week voor het examen voorzien we ook nog vragensessies waar je de laatste onduidelijkheden kan vragen. Op die manier kan je onze begeleiders altijd bereiken. 

Evaluatiemomenten

Het is belangrijk dat je doorheen het jaar de leerstof goed bijhoudt. We organiseren daarom regelmatig online testen waarbij je vragen krijgt over de lesdagen die je reeds gevolgd hebt. Zo weet je meteen aan welke onderwerp(en) je nog meer aandacht moet besteden. Na afloop van de lesdagen, kan je onze simulatietest afleggen. Deze is volledig gelijkaardig aan de toelatingsproef geneeskunde en tandheelkunde. Je legt deze test af op de computer en achteraf krijg je je resultaat met giscorrectie. De oefeningen zijn van eenzelfde moeilijkheidsgraad als op de toelatingsproef. Nadien krijg je ook de uitgewerkte verbetersleutel. Na het afleggen van de simulatietest weet je exact waar jij staat met je voorbereiding en waarop jij nog moet focussen de dagen voor het ingangsexamen. 

Studiedagen

Tijdens de paasvakantie en de week voor het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts organiseren we ook enkele studiedagen. Die dagen kunnen studenten in kleine groepjes studeren op ons kantoor. Zo blijf je gemotiveerd en kunnen jullie elkaar ook helpen door vragen te stellen en samen oefeningen te maken. Tijdens de studiedagen zijn er ook steeds enkele lesgevers aanwezig. Heb je dus vragen of oefeningen waar je zelf niet uitgeraakt, dan kan je altijd terecht bij onze lesgevers voor extra uitleg. 

Coaching package formule

Ben je op zoek naar nog meer ondersteuning? Dan is ons coaching package mogelijks iets voor jou! 

Bij het coaching package word je het hele jaar begeleid door jouw personal coach. Deze is jouw aanspreekpunt gedurende het hele voorbereidingstraject tot aan het toelatingsexamen. De coach ondersteunt je door middel van feedbacksessies en workshops en is bovendien steeds bereikbaar als je nood hebt aan advies. Aangezien onze coaches studenten geneeskunde of tandheelkunde zijn, weten zij perfect hoe lastig het soms is om je voor te bereiden op het ingangsexamen en kunnen zij je optimaal ondersteunen. 

Locatie

De fysieke lessen vinden plaats in ons kantoor, gelegen op de Kipdorp 49, 2000 Antwerpen en het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats, 2000 Antwerpen. Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In Gent worden de lessen gegeven in de Marathonstraat op de campus van school Sint-Paulus. Voor Brussel wordt de locatie doorheen augustus gedeeld.