Waarom zou ik begeleider worden bij Studant?

Geschreven door Anoniem | 28-08-2021
Bijles Frans secundair onderwijs

Heb jij ons nieuw logo al gezien? Of kom jij hier nu naartoe om onze nieuwe website te bewonderen? We hopen dat jij de rebranding alvast even geslaagd vindt. Stiekem hopen we zelfs dat jij het zo mooi vindt dat jij nu denkt: 'Ik wil ook wel deel van uitmaken van het team. Waarom word ik geen begeleider bij Studant'? Als we daar in geslaagd zijn, is deze blogpost zeker iets voor jou. We leggen uit wat de voordelen zijn en welke stappen je moet ondernemen om begeleider te worden. 

Word de nieuwe Moeder Theresa of Pater Damiaan

De leerachterstand bij studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs was nog nooit zo groot. Corona heeft ervoor gezorgd dat online lessen definitief deel uitmaken van het onderwijs. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij elke leerkracht of professor vlot verliep, maar dat hoeven we jou waarschijnlijk niet te zeggen. Het gevolg is dat studenten heel wat leerstof niet uitgelegd hebben gekregen of dit in zelfstudie moesten verwerken. 

De komende weken en maanden zal voor veel studenten een inhaalperiode worden. Niet alleen zullen ze ongeziene leerstof zelfstandig moeten verwerken, maar ze zullen ook terug op zoek moeten naar een goede studiemethode: "Hoe combineer ik de lessen op school met huiswerk?", "Hoe combineer ik mijn hobby's met schoolwerk?". Het waren vragen die even naar de achtergrond waren verdwenen. Dit alles zorgt ervoor dat dat de vraag naar bijles groter is dan ooit en bijgevolg ook de vraag naar goede studiebegeleiders. Onthoud: "Jij kan als bijlesgever het verschil maken voor studenten hen die het moeilijk hebben op school."

Wat als jij het niet doet voor een heiligverklaring?

We begrijpen dat niet iedereen Moeder Theresa wil zijn. Uiteraard zijn er nog voldoende andere reden waarom jij bijles zou willen geven: 

  • Het is een mooie bijverdienste. Je verdient minstens €15 per uur. Naargelang de moeilijkheidsgraad van het vak en de verplaatsing die je hoeft te maken kan dit zelfs oplopen tot €20 per uur. 
  • Je kiest zelf waar, wanneer en hoeveel bijles je geeft. Je hebt daarnaast ook geen minimum aantal lesuren. Heb jij dus even een drukke periode, kan je ervoor kiezen om wat minder bijles te geven. Flexibiliteit is niet voor niets een van onze pijlers. 
  • Je kiest zelf welke begeleidingen je wil geven. Je krijgt van ons begeleidingen doorgestuurd en jij bepaalt dewelke jij wel en niet wil geven. Zo hoef je enkel les te geven als jij zeker bent dat je over de juiste kennis beschikt. 
  • Het staat ontzettend mooi op jouw cv. Het klinkt toch mooi als je op een sollicitatiegesprek kan zeggen: "Training en opleiding geven aan klanten of collega's is zeker geen probleem. De voorbije jaren heb ik geleerd hoe ik complexe zaken zo eenvoudig mogelijk kan uitleggen."

Kan iedereen bijlesgever worden?

We hanteren enkele richtlijnen om studiebegeleider te worden:

  • Je bent tussen 18 en 25 jaar oud. 
  • Je studeert aan een hogeschool of universiteit voor minimaal 27 studiepunten
  • Je behaalt een globaal gemiddelde van ongeveer 65% en scoort op de vakken waarin je les wil geven minstens 70%

De eerste twee criteria zijn noodzakelijk omdat we werken met het 'Student-Zelfstandige statuut'. Dit heeft als voordeel dat de uren die je bij ons werkt niet mee tellen voor jouw statuut als jobstudent. Je behoudt je kinderbijslag en blijft fiscaal ten laste bij de ouders zolang je niet over het maximumbedrag gaat van €7.021,28 (2021). Het klinkt allemaal ingewikkeld, maar tijdens het sollicitatiegesprek wordt alles heel helder uitgelegd. 

Het laatste criteria gebruiken we om onze kwaliteit te garanderen. Uiteraard zeggen jouw studieresultaten niet alles. Je zal daarom op het sollicitatiegesprek ook nog een eenvoudige oefening moeten uitleggen om te zien of jij leerstof duidelijk kan overbrengen. Geen stress, je krijgt van ons op voorhand enkele oefeningen waarvan jij er een mag kiezen om voor te bereiden. 

Hoe word ik begeleider bij Studant?

We zijn aan het laatste onderwerp, het belangrijkste! Hopelijk hebben we jou overtuigd om zo meteen te solliciteren. Het proces wijst zichzelf uit. Nadat je hieronder op de knop hebt geklikt en een account hebt aangemaakt, zullen onze studiecoaches jouw profiel bekijken. Vergeet niet bij het aanmaken van je account ook een recente puntenlijst te uploaden. Voldoe jij aan de criteria, dan krijg je een uitnodiging om op sollicitatiegesprek te komen. Op het sollicitatiegesprek starten we met jouw uitleg over de eenvoudige oefeningen om te kijken of jij vlot uitleg kan geven. Vervolgens zullen onze studiecoaches verdergaan met uitleg te geven over onze werking en sluiten ze het sollicitatiegesprek af met het administratieve werk. Zo vertrek jij op het gesprek als bijlesgever bij Studant en hoef jij thuis niets meer in orde te brengen. Vanaf dan maak je deel uit van onze begeleidersgroep en zal je begeleidingen ontvangen. 

 

Word begeleider bij Studant

Zoek jij al langer een mooie bijverdienste en wil jij jouw medestudenten helpen. Word dan nu begeleider bij Studant! Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten. We zijn ervan overtuigd dat we samen met jou het verschil kunnen maken voor studenten met studieproblemen.