Over ons

Studant vzw is een zeer jonge, dynamische maar ook sterk groeiende organisatie. Het initiatief wordt volledig gedragen door een groep van ondernemende studenten die zich dag in, dag uit inzetten voor dit initiatief. We streven ernaar studenten met studieproblemen, zowel uit het hoger als secundair onderwijs, zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Hoe we dit proberen te verwezenlijken, kan je lezen in onze missie en visie. Hieronder vind je een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in ons jong bestaan. 

Proefproject

Proefproject

In februari 2012 besluiten twee studenten Handelsingenieur in de Beleidsinformatica het aanbod van studiebegeleiding in Antwerpen uit te breiden. Dit blijkt al gauw een succes, waardoor ze besluiten om een doorstart te maken onder een nieuwe naam en met een gediversifieerd en groter bestuur.

 
Oprichting

Oprichting

Verschillende invalshoeken en perspectieven leiden tot een nieuwe visie op studiebegeleiding. Op 1 juni 2013 wordt StudAnt vzw opgericht door vijf studenten van de Antwerpse universiteiten en hogescholen uit verschillende richtingen.

Uitbreiding Dagelijks Bestuur

Uitbreiding Dagelijks Bestuur

In de zomer van 2014 vernieuwen we de werking van StudAnt vzw volledig. Zo leggen we de focus uitsluitend op hoger en secundair onderwijs. Op deze manier garanderen we kwaliteit. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe functies zoals PR Manager, Legal Advisor en Marketing Manager.

 

Om het bestuur van StudAnt nog meer vorm te geven, besluiten we om een nieuw bestuursorgaan in te voeren. Naast de Raad van Bestuur richten we nu ook het Dagelijks Bestuur op, waarin zeven nieuwe studenten uit allerlei studierichtingen (TEW, Taal- en Letterkunde, Rechten en Geneeskunde) zich vrijwillig voor de goede werking en uitbouw van StudAnt vzw inzetten.

 

Uitbreiding naar andere steden

Uitbreiding naar andere steden

Op 11 mei 2015 kondigen we de uitbreiding naar andere steden aan. Zo zal Studant nu ook actief zijn in Gent, Leuven en Mechelen.

Vernieuwing

Vernieuwing

  • Het IT platform: we willen meer mogelijkheden aan onze studenten aanbieden.
  • Het kantoor: we hebben nu ons eigen kantoor, dat gelegen is op ‘t Eilandje. Hier geven we groepslessen en nemen we de intakesessies af.
  • De naamsverandering: we stappen over op een nieuwe naam. StudAnt vzw, Studiebegeleiding Antwerpen, steken we in een nieuw jasje, nl. Studant vzw, Students and Tutors.

Verhuis

Sinds de zomer van 2016 is Studant verhuist naar de Frankrijklei 114, 2000 Antwerpen. Op deze nieuwe locatie beschikken we over meer ruimte voor zowel individuele als groepslessen te geven. Op die manier hopen wij alle studenten nog beter te kunnen helpen.