Oprichting Studant vzw 09-2013

StudAnt vzw werd opgericht door vijf studenten van de universiteit of hogeschool. Ze hadden stuk voor stuk heel wat ervaring met het geven van bijles en besloten dat het tijd was voor vernieuwing in de ‘bijleswereld’. Na een hele zomer zwoegen en zweten, waren ze er op 9 september 2013 helemaal klaar voor! StudAnt vzw bestond officieel en was klaar voor hun eerste schooljaar! 

Uitbreiding Dagelijks Bestuur 08-2014

In de zomer van 2014 vernieuwen we de werking van StudAnt vzw volledig. Zo leggen we de focus uitsluitend op hoger en secundair onderwijs. Op deze manier garanderen we kwaliteit. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe functies zoals PR Manager, Legal Advisor en Marketing Manager.

Om het bestuur van StudAnt nog meer vorm te geven, besluiten we om een nieuw bestuursorgaan in te voeren. Naast de Raad van Bestuur richten we nu ook het Dagelijks Bestuur op, waarin zeven nieuwe studenten uit allerlei studierichtingen (TEW, Taal- en Letterkunde, Rechten en Geneeskunde) zich vrijwillig voor de goede werking en uitbouw van StudAnt vzw inzetten.

Uitbreiding naar andere steden 05-2015

Op 11 mei 2015 kondigen we de uitbreiding naar andere steden aan. Gent en Leuven zijn samen met Antwerpen de grotere studentensteden en dit biedt Studant vele mogelijkheden om verder uit te bouwen. Vanaf nu kunnen de studenten van daar dus ook op onze hulp rekenen om hun school- en academiejaar tot een goed einde te brengen. 

Het jaar van vernieuwing 07-2015

Ondanks dat Studant altijd op zoek is naar manieren om te veranderen en om zijn studenten beter te begeleiden, was 2015 toch wel het jaar van de verandering:

  • IT platform: we willen meer mogelijkheden aan onze studenten bieden en lanceren daarom de eerste website. Het IT-platform wordt een platform waar zowel student, begeleider als ouders zich op kunnen aanmelden om de begeleiding op de voet te kunnen volgen. 
  • Kantoor: we hebben nu ons eigen kantoor, dat gelegen is op ‘t Eilandje. Hier geven we groepslessen en nemen we de intakesessies voor studenten en nieuwe begeleiders af. 
  • Naamsverandering: we stappen over op een nieuwe naam. StudAnt vzw, Studiebegeleiding Antwerpen steken we in een nieuw jasje, nl. Studant vzw, Students and Tutors. Op die manier tonen we dat we niet enkel in Antwerpen actief zijn maar geleidelijk aan begeleiders over heel Vlaanderen krijgen. 

Nieuw kantoor 06-2016

Na één jaar hadden we al een capaciteitsprobleem in het huidige kantoor en moesten we op zoek naar iets nieuws. Daarom verhuist Studant in de zomer van 2016 naar de Frankrijklei 114, 2000 Antwerpen. Op deze nieuwe locatie beschikt ons team over verschillende interactieve klaslokalen en kleine lesruimtes om groepslessen en individuele begeleidingen te kunnen geven.

Uitbreiding aanbod 07-2017

Studant zou Studant niet zijn zonder de nodige innovatie. In 2017 starten we drie nieuwe projecten op: 

  • Workshops over studiemethode. Studant vzw trok terug naar de schoolbanken. Onder de vorm van workshops gingen we op interactieve wijze met de leerlingen aan het werk rond een correcte studiemethode en -houding.
  • Groepsles Toelatingsexamen. In beperkte groepen bereiden we studenten voor op het toelatingsexamen Geneeskunde en Tandheelkunde, zowel op theorie- als de toepassingsvragen. De lessen gaan door in kleine groepjes om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Op die manier is er ruimte voor vragen en kunnen ze ook van elkaar leren. 
  • Studeren in een digitale leeromgeving. Met de ouders ging Studant in gesprek over de nieuwe, digitale studieomgeving en hoe zij daar het beste mee kunnen omgaan. Hoe is het studeren doorheen de jaren veranderd? Hoe kunnen apps een meerwaarde bieden? En wat is de rol van een ouder in deze digitale wereld? Allemaal vragen die in onze interactieve lezing aan bod komen. 

Ondersteuning Topsporters 05-2018

Sinds 2018 staat Studant jonge topsporters met grote dromen bij. Naast topatleten in basketbal moeten ze ook goede resultaten kunnen voorleggen. In een samenwerking met het EA team ondersteunen we de Elite Athletes op academisch vlak om hun droom van een Amerikaanse scholarship, waar te maken. Door een goede opvolging van hun punten bieden wij hen de mogelijkheid om hun dromen na te jagen.

Verovering Brussel 12-2017

Onze hoofdstad mag sinds kort ook rekenen op de aanwezigheid van Studant in het straatbeeld. Onze linialen en balpennen worden vlot aangenomen door de studenten van de VUB.

Nieuw kantoor 03-2019

Na drie jaar in ons huidig kantoor is het alweer te klein. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw kantoor in de buurt. We verhuizen 500m verder naar kipdorp 49, 2000 Antwerpen. Op ons nieuw kantoor beschikken we zowel over grote leslokalen voor groepslessen als over kleine leslokalen voor individuele begeleidingen.

Online bijlessen tijdens corona 03-2020

Door het coronavirus konden we geen fysieke bijlessen meer organiseren. Daarom hebben we ons aanbod aangepast en ook online bijlessen opgezet. Zowel de individuele bijlessen als groepslessen kan je nu ook via livestream volgen. Op deze manier kunnen we onze bijlessen blijven aanbieden op een veilige manier.