Voorbereidingscursus toelatingsexamen arts en tandarts

Het toelatingsexamen arts en tandarts is één van de moeilijkste examens. Het vraagt voorbereiding en doorzettingsvermogen én dan nog ben je niet zeker of je zal slagen. Is het jouw droom om arts of tandarts te worden, maar schrikt het ingangsexamen je af? Wij staan alvast klaar om jou te helpen slagen! Vorig jaar slaagden maar liefst 78% van onze studenten. Wil jij jouw droom in vervulling zien gaan? Schrijf je dan in voor onze cursus en ga optimaal voorbereid naar het toelatingsexamen. 

De cursus in een notendop

In ons voorbereidingstraject krijg je de volledige leerstof uitgelegd op 13 zaterdagen of 13 zondagen.  We behandelen beide onderdelen van het toelatingsexamen arts en tandarts:

  • Kennis en inzicht in de wetenschappen (KIW): fysica, wiskunde, chemie en biologie
  • Generieke competenties (GC): CLEAR en VAARDIG

De lesdagen van fysica (4), wiskunde (3), chemie (3) en biologie (2) starten in de voormiddag (09u00 - 12u30) met het opfrissen van de theorie. In de namiddag spitsen we ons toe op het maken van voorbeeldoefeningen die representatief zijn voor het toelatingsexamen.  Daarnaast leren we jou meteen ook een aantal cruciale vaardigheden die nodig zijn op het ingangsexamen geneeskunde zoals het maken van meerkeuzevragen onder tijdsdruk en het omgaan met giscorrectie.  Naast de oefeningen in de les krijg je voor elk vak ook extra oefeningen mee naar huis. Je krijgt de oefeningen in overzichtelijke bundels, inclusief een volledig uitgeschreven verbetersleutel. In totaal krijg je zo meer dan 1000 voorbeeldoefeningen die je kan maken doorheen het jaar. 

Daarnaast wordt er ook een volledige dag gefocust op de generieke competenties van de toelatingsproef, namelijk CLEAR en VAARDIG (1 dag).

  • CLEAR (voormiddag): We starten met het geven van enkele tips & tricks die je bij elke vraag in je achterhoofd moet houden. Vervolgens lossen we een hele reeks voorbeeldcasussen op, zodat je vertrouwd wordt met de vraagstelling.
  • VAARDIG (namiddag): Eerst leer je hoe je snel en efficiënt teksten kan lezen op de computer. Vervolgens trainen we samen op het analyseren van teksten en interpreteren van schema’s. Tot slot behandelen we een reeks teksten uit vorige examens of uit wetenschappelijke tijdschriften zodat jij weet wat jou te wachten staat op het toelatingsexamen.

Je krijgt voor beide onderdelen ook extra oefeningen mee naar huis. Zo ga je optimaal voorbereid naar het ingangsexamen arts en tandarts. 

Lesgevers?

Onze voorbereidingscursus wordt gegeven door studenten geneeskunde en tandheelkunde die ervaringsdeskundigen zijn op elk vlak van het toelatingsexamen arts en tandarts. Ze namen niet alleen zelf deel, maar ze hebben de voorbije jaren ook al talloze studenten helpen slagen voor het ingangsexamen geneeskunde en tandheelkunde. Verder kunnen ze jou ook vertellen over hun ervaring met de richting zelf.

De begeleiders kijken er alvast naar uit om jou te helpen bij de toelatingsproef! Zij zullen jou met het nodige enthousiasme de leerstof uitleggen en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zij hebben maar één missie: jou helpen slagen op de toelatingsproef arts en tandarts!

Evaluatiemomenten

Het is belangrijk dat je doorheen het jaar de leerstof goed bijhoudt. We organiseren daarom regelmatig online testen waarbij je vragen krijgt over de lesdagen die je reeds gevolgd hebt. Zo weet je meteen aan welke onderwerp(en) je nog meer aandacht moet besteden. Na afloop van de lesdagen, kan je onze simulatietest afleggen. Deze is volledig gelijkaardig aan de toelatingsproef geneeskunde en tandheelkunde. Je legt deze test af op de computer en achteraf krijg je je resultaat met giscorrectie. De oefeningen zijn van eenzelfde moeilijkheidsgraad als op de toelatingsproef. Nadien krijg je ook de uitgewerkte verbetersleutel. Na het afleggen van de simulatietest weet je exact waar jij staat met je voorbereiding en waarop jij nog moet focussen de dagen voor het ingangsexamen. 

Studiedagen

Tijdens de paasvakantie en de week voor het toelatingsexamen arts en tandarts organiseren we ook enkele studiedagen. Die dagen kunnen studenten in kleine groepjes studeren op ons kantoor. Zo blijf je gemotiveerd en kunnen jullie elkaar ook helpen door vragen te stellen en samen oefeningen te maken. Tijdens de studiedagen zijn er ook steeds enkele lesgevers aanwezig. Heb je dus vragen of oefeningen waar je zelf niet uitgeraakt, dan kan je altijd terecht bij onze lesgevers voor extra uitleg. 

Coaching package formule

Bij het coaching package word je het hele jaar begeleid door jouw personal coach. Deze is jouw aanspreekpunt gedurende het hele voorbereidingstraject tot aan het toelatingsexamen. De coach ondersteunt je door middel van feedbacksessies en workshops en is bovendien steeds bereikbaar als je nood hebt aan advies. Aangezien onze coaches studenten geneeskunde of tandheelkunde zijn, weten zij perfect hoe lastig het soms is om je voor te bereiden op het ingangsexamen en kunnen zij je optimaal ondersteunen.

Personal coach

Tijdens de vier individuele feedbacksessies krijg jij van jouw personal coach nog meer tips en tricks die voor jou persoonlijk van toepassing zijn. Plannen en opvolging zijn het doel van deze individuele sessies. Je stelt samen met je coach een realistische planning op zodat je naast je schoolwerk en hobby’s ook tijd kan maken voor de voorbereiding op het ingangsexamen. Daarnaast ga je ook dieper in op je resultaten van onze kennistest, tussentijdse testen en simulatieproef. Uiteraard is er tijdens deze feedbacksessies ook ruimte voor wat geruststellende woorden of extra motivatie.

Workshops

De vier workshops helpen je om optimaal voorbereid de toelatingsproef af te leggen. Ze worden gegeven door jouw personal coach in een vast groepje van 3 studenten, zodat je steeds in een vertrouwde omgeving zit. Tijdens de workshops komen er verschillende thema’s aan bod: planning en timemanagement, stress en faalangst en examentraining. Je krijgt tips en tricks over deze thema’s zodat het studeren optimaal verloopt. Daarnaast organiseren we ook een infobeurs waar je meer informatie krijgt over een mogelijk plan B van studierichting en de verschillen tussen de studies geneeskunde en tandheelkunde aan de verschillende universiteiten.

Locatie

De fysieke lessen vinden plaats in ons kantoor, gelegen op de Kipdorp 49, 2000 Antwerpen en het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats, 2000 Antwerpen. Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.